20:42 08.12.2019

У Києві під Офісом президента кілька тисяч людей зібралися на акцію "Варта на Банковій" напередодні "нормандського саміту"

2 хв читати
У Києві під Офісом президента кілька тисяч людей зібралися на акцію "Варта на Банковій" напередодні "нормандського саміту"

У центрі Києва перед будівлею Офісу президента України на вул.Банковій в неділю ввечері почалася акція "Варта на Банковій", метою якої є попередити Володимира Зеленського про неприпустимість поступок РФ на шкоду національним інтересам України на переговорах лідерів країн "нормандського формату" в понеділок в Парижі.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", перед будівлею Офісу президента через годину після офіційного початку акції зібралося вже кілька тисяч людей і вони продовжують підходити. Судячи з символіки, серед присутніх як представники політичних партій і націоналістичних організацій, так і громадські активісти, а також люди без будь-якої атрибутики крім національної символіки у вигляді державних прапорів.

За словами присутніх, вони вийшли під стіни Офісу президента з вимогою до Зеленського не допустити здачі національних інтересів України під час зустрічі "нормандської четвірки" 9 грудня. Організатори акції - представники руху "Ні капітуляції" - заявили, що в їх планах ночувати під Офісом президента і перебувати там до закінчення саміту в Парижі.

Наразі учасники акції встановлюють біля будівлі ОП намети і монтують сцену, з якої, за словами організаторів, планується показувати українські фільми, читати лекції і слухати виступи музикантів і співаків

Перед будівлею ОПУ перебувають кілька сотень правоохоронців - співробітників Нацполіції і бійців Нацгвардії. Вони вишикувалися в кілька щільних кордонів, відокремлюючи мітингувальників від будівлі. На початку акції силовики запобігли спробі активістів змонтувати сцену і розібрали конструкцію, проте зараз не перешкоджають її повторному зведенню, як і встановленню наметів.

Станом на 20.10 неділі обстановка в районі проведення масової акції спокійна, порушень громадського порядку не спостерігається.

Як повідомлялося, 9 грудня в Парижі відбудеться зустріч лідерів країн "нормандського формату" (Україна, Німеччина, Франція і РФ) щодо врегулювання ситуації на Донбасі.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти за минулий день обстріляли шість громад Сумської області

Армія РФ знову обстріляла Нікопольський район, загинула людина - Дніпропетровська ОВА

"Епіцентр" до кінця року планує завершити будівництво п'яти ТЦ і логістичного комплексу

Кабмін запровадив бронювання постачальників і волонтерів ЗСУ, навчання БПЛА, РЕБ і такмеду та пом'якшив критерії бронювання перевізників

Усі органи держвлади і держпідприємства до 31 грудня зобов'язані забезпечити економію е/е

Кабмін запровадив 50% квоту бронювання поліції, ДСНС і низки інших правоохоронців, давши право на винятки міністру оборони

Кабмін продовжив строки бронювання до року і розширив бронювання дефіцитних ВУС

Мінагрополітики доопрацьовує низку проєктів щодо впровадження земельної реформи

Стратегія розвитку агросектору до 2030 р. передбачає подальшу цифровізацію галузі

На фронті за день було 85 зіткнень, найгарячіша обстановка зберігається на Покровському напрямку - Генштаб

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА