21:53 09.11.2020

Зеленський: Коронавірус не може бути причиною для радості, навіть коли хворіють опоненти

2 хв читати
Зеленський: Коронавірус не може бути причиною для радості, навіть коли хворіють опоненти

Президент України Володимир Зеленський вважає, що коли в соцмережах "реєстрові" експерти "від політичних опонентів" радіють тому, що він захворів COVID-19, - це за межею людяності.

"Що ж, на мій погляд, це люди з ампутованою совістю, і вони доводили це неодноразово. Мені нічого про них сказати. Крім одного: зло повертається обов’язково й стократно. Коронавірус не може бути причиною для радощів, навіть коли хворіють опоненти. Це дуже підступна інфекція. Головна її небезпека в тому, що негативні наслідки можуть проявитися з часом. Тому нікому цього не бажав і не побажаю. Навпаки, я особисто щиро всім, зокрема політичним опонентам, бажаю тільки здоров’я та обов’язкового одужання. Сподіваюсь, і для більшості українців ковід не буде приводом для зловтіхи. Бо ми нормальні. Абсолютно. За винятком невеликої кількості суб’єктів, які зовсім втратили людські якості.", - написав він у понеділок увечері на своїй сторінці в Фейсбук.

Зеленський впевнений, що людство обов'язково переможе в складній боротьбі з коронавірусом, і за рік навчилося багато чому. "Є й протоколи лікування, є дієві препарати, є розуміння того, як і коли світ побачить вакцини. Україна також пройшла великий шлях від майже повністю розвалених медичної та лабораторної систем до здатності справлятися, коли в нас і 10 тисяч заражень щодоби, і робити вже по 50 тисяч тестів щодоби. Рік тому такого потенціалу не було й близько. Ми працюємо. Хоча декому подобається самих себе принижувати. Вони це робили протягом п’яти років. Продовжують принижувати свою країну, відмовляти їй у силі й хисті сьогодні" , - зазначив він.

Президент вважає, що до кінця 2020 року Україна зможе робити ще більше в боротьбі з коронавірусом. При цьому він зазначив, що поки не буде надійної вакцини - кожен під загрозою. "Єдине, що можемо зробити, це спробувати розірвати ланцюжки зараження і тим самим суттєво знизити навантаження на лікарні й отримати можливість "витягнути" важкі форми", - наголосив він.

Зеленський зазначив, що робота президента не дозволяє бути повністю ізольованим, і він завжди повинен бути в спілкуванні, оскільки без цього не буде ефективним, тому він одразу був в зоні великого ризику.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Юркомпанія "Міллер" розриває відносини з адвокатом, обвинуваченим у спробі підкупу прокурорів

У Києві викрили адвоката, який пропонував прокурорам хабар у розмірі $200 тис.

Окупанти за добу завдали по Україні три ракетних і 45 авіаударів із використанням 52 КАБів

На фронті відбулося близько 100 бойових зіткнень, ситуація залишається напруженою, але контрольованою - Генштаб

Єрмак обговорив із керівниками провідних світових університетів просування Української формули миру

Окупанти ввечері обстріляли Херсон, унаслідок влучень у важкому стані госпіталізовано чоловіка

Понад 2200 військовослужбовців зазнавали тортур у російському полоні - генпрокурор

Кількість бойових зіткнень по всій лінії фронту зросла до 80

Український Червоний Хрест надавав допомогу постраждалим від російської ракетної атаки в Дніпрі

Окупанти обстріляли Білозерку на Херсонщині, поранено мирного жителя - обладміністрація

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА