15:50 25.09.2019

Мінцифри буде аутсорсити ресурси секретаріату Кабміну для оптимізації процесів

2 хв читати
Мінцифри буде аутсорсити ресурси секретаріату Кабміну для оптимізації процесів

Міністерство цифрової трансформації не набиратиме співробітників у два департаменти (кадри та бухгалтерія), а буде "аутсорсити" ресурси секретаріату Кабміну, повідомив міністр Кабінету Міністрів Дмитро Дубілет.

"Ми почали проводити реформу Кабміну, яка заощадить багато бюджетних грошей і зробить його більш ефективнішим. Зараз у міністерствах є безліч функцій, які дублюються між собою. Бухгалтерія, IТ базове, документообіг та багато іншого. Всього попередньо ми нарахували 19 таких напрямів" - написав він на своїй сторінці у Facebook.

Міністр додав, що має намір до 2020 року централізувати "все що можна, де це не заважатиме ефективній роботі". При цьому він упевнений, що в такій централізації функцій із міністерствами та з іншими органами влади, аж до регіонів, є великий потенціал.

"Щоб ефективно все централізувати, багато функцій потрібно спростити та перевести в електронну форму Так, дивись, усі міністерства зможуть з'їхатися в одну будівлю на Грушевського, а не займати купу нерухомості у Києві" - підсумував Дубілет.

Водночас прем'єр-міністр України Олексій Гончарук, коментуючи заяву Дубілета, уточнив, що йдеться не про те, щоб звести всі міністерства в одну будівлю, а про те, щоб максимально оптимізувати процеси.

"Державні будівлі та державні ресурси використовуються вкрай неефективно Тому ми робитимемо все, щоб невиправдані урядові витрати було зменшено. Ми дивитимемось: де є вільні площі, щоб розмістити там людей, яким чином більш вигідно та більш ефективно використовувати будівлю уряду" - сказав він під час прес-брифінгу після засідання уряду в середу.

Як повідомлялося, міністр Кабінету Міністрів Дмитро Дубілет вивчає можливість скасування згоди на обробку персональних даних.

Він вважає, що якщо дійсно є принципова необхідність брати згоду, то її можна дописати в кінці документа, а не підписувати окремий лист.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко везе на фронт 2 тисячі денних та нічних FPV-дронів і "Мавіків"

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

Автор законопроєкту про демографічні податки його відкликає - нардеп Железняк

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА