12:52 31.07.2020

Призначення Кравчука в ТКГ свідчить про радянську ментальність керівництва України, вважає Климпуш-Цинцадзе

2 хв читати
Призначення Кравчука в ТКГ свідчить про радянську ментальність керівництва України, вважає Климпуш-Цинцадзе

Призначення першого президента України Леоніда Кравчука керівником української делегації в Тристоронній контактній групі щодо врегулювання ситуації на Донбасі (ТКГ) не обіцяє нічого хорошого, вважає народний депутат фракції "Європейська солідарність" Іванна Климпуш-Цинцадзе.

"Новина про Кравчука в мінській ТКГ не віщує нічого доброго. Він був серед найвищих керівників колоніальної адміністрації за радянської окупації. Фатальний збіг обставин зробив Кравчука президентом незалежної України, яким він був не готовий і недостойний бути, бо все життя присвятив роботі на окупанта. Замість того, щоб покаятися і стати гідним звання першого президента, Кравчук раз-по-раз з'являється в проросійських політичних проектах і на російському телебаченні", - написала Климпуш-Цинцадзе у п'ятницю на своїй сторінці у Facebook.

За словами депутата, призначення Кравчука в ТКГ - це свідчення радянської ментальності найвищого керівництва Української держави.

"Участь цього пана в переговорах із ворогом - це не про принциповість і державницьку позицію. Ще більше бентежить, що ані його червоне минуле, ані новіші "заслуги" не призводять до жодних серйозних репутаційних наслідків навіть у 2020 році. Обрання свого часу Кравчука президентом було гірким свідченням продовження існування УРСР у головах громадян. Залучення його в ТКГ - свідчення невмирущості "совка" в головах найвищого керівництва держави", - додала представник фракції "ЄС".

Як повідомлялося, президент України Володимир Зеленський уповноважив Кравчука на громадських засадах очолити делегацію України в ТКГ. Відповідне розпорядження №424/2020-рп від 30 липня про звільнення другого президента України (1994-2005) Леоніда Кучми від виконання обов'язків представляти Україну в ТКГ і призначення на його місце Кравчука розміщено на сайті глави держави.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко везе на фронт 2 тисячі денних та нічних FPV-дронів і "Мавіків"

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

Автор законопроєкту про демографічні податки його відкликає - нардеп Железняк

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА