15:19 31.01.2020

Зеленський поставив уряду низку завдань для запобігання поширенню китайського коронавірусу в Україні

2 хв читати
Зеленський поставив уряду низку завдань для запобігання поширенню китайського коронавірусу в Україні

Президент України Володимир Зеленський вважає за необхідне розробити національний план протиепідемічних заходів реагування на поширення уханьського вірусу (2019-nCoV) із залученням ресурсів низки міністерств, служб і організацій.

"Володимир Зеленський дав завдання перенести діяльність оперативного штабу щодо недопущення поширення захворювання на території України, який діє при Міністерстві охорони здоров’я, на рівень Кабінету Міністрів, створивши відповідну робочу групу", - повідомляє прес-служба Офісу президента у п'ятницю.

Також глава держави вважає за необхідне розробити національний план протиепідемічних заходів реагування на поширення вірусу 2019-nCoV із залученням ресурсів не лише Міністерства охорони здоров'я, а й Міністерства внутрішніх справ, Міністерства оборони, Міністерства освіти і науки, Міністерства інфраструктури та низки інших служб і організацій.

Зеленський наголосив, що ситуація з поширенням китайського вірусу цілком контрольована і постійно перебуває в полі його уваги. Як зазначається, наразі в Україні не зареєстровано жодного випадку інфікування і немає підстав для будь-яких заходів надзвичайного характеру.

"Залучено всі необхідні ресурси, влада володіє всією інформацією в повному обсязі. Здійснюється постійний моніторинг поширення нового коронавірусу за кордоном, усередині країни проводяться профілактичні заходи", - зазначено в повідомленні.

Зеленський також наголосив на необхідності проведення заходів щодо профілактики захворювання.

Раніше секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов повідомив, що, за наявними даними, на території Китаю наразі перебувають близько 10 тис. громадян України.

"Це наші студенти, це люди, які працюють у наших консульських і посольських підрозділах, це люди, які працюють за контрактами в Китаї. Ми сьогодні майже з усіма маємо налагоджений зв'язок, розуміємо, де вони перебувають, у якому вони стані", - сказав він в ефірі одного з українських телеканалів.

Данілов зазначив, що "поки що жодних проблем у наших громадян, які перебувають у Китаї, немає".

Крім того, додав секретар РНБО, у разі потреби влада розглядатиме питання евакуації частини українських громадян з території Китаю. "Але ще раз наголошую: в разі потреби. Наразі такої потреби ми не бачимо", - наголосив Данілов.

У п'ятницю станом на 00:00 годин за місцевим часом (18:00 за кч четверга) з грудня минулого року, коли коронавірус почав поширюватися з адміністративного центру китайської провінції Хубей міста Уханя, у країні зареєстровано 9 тис. 692 підтверджені випадки захворювання, смерть зафіксовано у 213 випадках. Після успішного проходження курсу лікування з медзакладів виписано 171 особу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

АПАУ прокоментувала повідомлення про нібито заборону роботи маркетплейсів

Петиція до Кабміну із закликом не забороняти сервіс Tabletki.ua набрала 25 тис. голосів

Вакцин від сказу в Україні достатньо, але можна очікувати зростання захворюваності - Кузін

До безоплатного зубопротезування для військовослужбовців і ветеранів можуть приєднатися ще 38 клінік

Мобільні медбригади ТЧХУ за місяць надали допомогу понад 2100 жителям віддалених місць Черкаської області

AstraZeneca вилучає з обігу вакцину проти COVID-19

В Україні не зафіксовано жодного випадку несприятливих наслідків після вакцинації проти COVID-19 - Кузін

Алгоритми ШІ можуть підвищити точність діагностики, але повноцінно замінити медика наразі не можуть - експерти

МОЗ підготувало всі нормативні акти для запуску роботи закону про медканабіс

Клініки ще семи європейських країн готуються приєднатися до програми міжнародного медичного партнерства

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА