ua en ru

Ляшко: повторне інфікування COVID-19 більше виключення, ніж правило

Ляшко: повторне інфікування COVID-19 більше виключення, ніж правило Фото: Віктор Ляшко (Віталій Носач/РБК-Україна)
Автор: Юлия Струк

Заступник глави Міністерства охорони здоров'я, головний санітарний лікар Віктор Ляшко заявив, що повторне інфікування COVID-19 більше виключення, ніж правило. Він перебуває з робочою поїздкою у Чернівецькій області.

Про це замміністра заявив у ході брифінгу.

Заступник Міністра охорони здоров’я, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко про візит на Буковину

Опубліковано Чернівецька обласна державна адміністрація Четвер, 8 жовтня 2020 р.

"Щодо повторного інфікування, сьогодні це більше виключення, ніж правило. Такі випадки трапляються у світі, але ще заяви ВООЗ щодо того, що повторне інфікування - це правило, і всі можуть інфікуватися, немає. Це виключення з правил, які розглядаються, і виясняються причини, чому так відбулося", - пояснив Ляшко.

Він додав, що на сьогодні відомо, що антитіла після перенесення хвороби тримаються у крові 3-4 місяці, інколи до 6 місяців.

"Масових повторних інфікувань у світі поки що не зафіксовано. Коронавірус - це нова хвороба, і ми досліджуємо, як буде поводитися людський організм в подальшому... У нас небагато випадків. Чернівецька область заявила про 17 і до цього було десь 3-4", - зазначив головний санлікар.

За словами Ляшка, науковці вивчають, чи потребуватимуть люди, які перенесли коронавірусну хворобу імунопрофілактики.

"Чи буде в них достатній імунітет, чи їм також потрібно буде робити вакцинацію", - додав заступник глави МОЗ.

Нагадаємо, в кінці серпня вчені з Еквадору повідомили про випадок реінфікування коронавірусом. Раніше про повторний випадок зараження COVID-19 повідомили США, Китай і Південна Корея.

Як писало РБК-Україна, раніше в Південній Кореї коронавірусом повторно заразилися понад 140 осіб, що раніше від нього видужали.