19:05 07.04.2019

Парубій на Асамблеї Міжпарламентського союзу закликав Володіна сприяти виведенню російських військ з окупованих українських територій

2 хв читати
Парубій на Асамблеї Міжпарламентського союзу закликав Володіна сприяти виведенню російських військ з окупованих українських територій

Голова Верховної Ради Андрій Парубій на засіданні 140-ї Асамблеї Міжпарламентського союзу закликав спікера Державної Думи Російської Федерації В'ячеслава Володіна сприяти виведенню російських військ з території України, зокрема і з окупованого 5 років тому Росією Криму.

"Я хочу звернутися до голови Державної Думи Російської Федерації - заберіть свої окупаційні війська з України, перестаньте вбивати українців", - сказав А.Парубій на засіданні 140-ї Асамблеї Міжпарламентського союзу в неділю в Досі (Катар), повідомляє прес-служба українського парламенту.

За його словами, чим раніше будуть звільнені окуповані Росією українські території, тим менше буде загрози для всього світу.

"Те, що вони (російські війська - ІФ) там роблять з українськими дітьми, післязавтра може трапитися і з вашими дітьми. Ми повинні зупинити (президента РФ Володимира - ІФ) Путіна!", - підкреслив А.Парубій.

Спікер українського парламенту звернув увагу Асамблеї, що в окупованому 5 років тому Росією Криму були в корені змінені шкільні навчальні програми. Так, кількість класів з українською мовою навчання на окупованому півострові зменшилася з 875 до 163, закриті всі 7 шкіл з українською мовою викладання, а в загальній складності, кількість дітей, які вивчають українську мову за п'ять років окупації скоротилася в 31 раз.

Також з початку російської окупації в Криму було закрито 9 із 16 шкіл з кримськотатарською мовою навчання, а кількість учнів у них зменшилася з 13 тис. до 4 тисяч і продовжує знижуватися. "Батьків змушують нібито добровільно відмовитися від вивчення рідної мови. Прізвища батьків, які вимагають для своїх дітей освіту українською або кримськотатарською, передаються ФСБ", - додав А.Парубій.

Він нагадав, що понад 46 тис. жителів Криму через окупацію Росією стали внутрішньо переміщеними особами. Багато з них - це викладачі, які в силу своєї проукраїнської позиції втратили роботу і зазнали переслідувань з боку окупаційної влади.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

Структури ЄС прагнуть розпочати 25 червня переговори про вступ України до союзу - ЗМІ

Порошенко привіз техніку підрозділам ППО та військової авіації

Можлива загибель Раїсі може мати серйозні наслідки для Ірану, вважають в Інституті вивчення війни

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА