12:32 08.05.2020

Кулеба: Докладатиму всіх зусиль для того, щоб наші відносини з Грузією залишалися дружніми та стратегічними

2 хв читати
Кулеба: Докладатиму всіх зусиль для того, щоб наші відносини з Грузією залишалися дружніми та стратегічними

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що докладатиме всіх зусиль для того, щоб відносини України з Грузією залишалися по-справжньому дружніми та стратегічними.

"При всій харизматичності Міхеіла Ніколозовича (Саакашвілі - ІФ-У) він є громадянином України, який і раніше обіймав тут державні посади. Тому я зі свого боку докладатиму всіх зусиль для того, щоб наші відносини з Грузією залишалися по-справжньому дружніми та стратегічними. Якщо ж із боку наших грузинських партнерів будуть якісь різкі кроки, що ж, переживемо, а потім відновлюватимемо все втрачене", - сказав він в інтерв'ю LB.UA, оприлюдненому у п'ятницю.

При цьому Кулеба наголосив, що Саакашвілі є громадянином України, і жодна держава світу не може вказувати, куди призначати чи не призначати громадянина України.

"Ми ж виходимо з дуже простих тез. Перша з них - відносини між Україною та Грузією настільки особливі, що вони не можуть ставати заручником долі однієї людини. Друга - ми розуміємо внутрішньополітичний контекст у Грузії і в нього не втручаємося, але для нас пан Саакашвілі є громадянином України. І жодна держава світу не може нам вказувати, куди призначати чи не призначати нашого громадянина", - пояснив він.

Глава МЗС України також додав, що розмовляв із міністром закордонних справ Грузії (у зв'язку з позицією Тбілісі, що якщо Саакашвілі обійме посаду віце-прем'єр-міністра України з реформ, країна відкличе посла Грузії в Україні - ІФ-У).

"Це була дуже спокійна, зважена розмова, він мені пояснив позицію свого уряду", - сказав він.

Як повідомлялося, увечері 7 травня Саакашвілі було призначено головою Виконавчого комітету реформ, який входить до складу Національної ради реформ при президентові України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Туреччина підтримала надання Україні зброї, але виключила участь НАТО у війні

Китай підтвердив відмову брати участь у Глобальному саміті миру і заявив, що буде "продовжувати на власний розсуд просувати мирні переговори"

Санкції країн G7 і ЄС проти РФ і КНДР за постачання зброї були скоординованими

Соцопитування: лише 29% опитаних українців довіряють Раді, громадяни хочуть, щоб парламент більше опікувався питаннями оборони та безпеки

У складі нової Єврокомісії Угорщина не отримає портфеля з питань розширення та політики сусідства - ЗМІ

США розраховують визначитися з наступником Столтенберга до саміту НАТО

Стефанчук: Згідно з Конституцією Зеленський буде президентом до вступу на посаду новообраного президента

Рада ЄС оголосила пріоритети Євросоюзу у сфері безпеки й оборони, серед головних цілей – підтримка України

Стефанішина обговорила зі Столтенбергом очікування і підготовку до майбутнього саміту НАТО у Вашингтоні

"УДАР Віталія Кличка" пропонує ввести декларування  відсутності зв'язків з рф для бізнесу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА