Tesla почала поставляти в Європу седани Model 3, зібрані в Китаї — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Tesla почала поставляти в Європу седани Model 3, зібрані в Китаї

Технології&Авто
439
Покупець Tesla Model 3 з Франції опублікував копію рахунку-фактури, що підтверджує, що куплений ним екземпляр був зібраний в Китаї. Це підтверджує попередні повідомлення про намір Tesla продавати в Європі Model 3, зібрані на заводі Gigafactory 3 в Шанхаї.
У Tesla поки немає заводу в Європі. Gigafactory 4, що будується зараз в Берліні, запрацює тільки в 2021 році і відразу ж до ладу буде введено лінію зі складання Model Y. Донедавна Tesla імпортувала в Європу автомобілі Model 3 з США. Проте обмежені поставки і вища ціна через сплату необхідних мит не завадили Model 3 стати найбільш продаваним електромобілем в Європі. Спочатку Tesla планувала, що Gigafactory 3 буде працювати виключно на місцевий китайський ринок і більше ніде седани Model 3, зібрані в Китаї, продаватися не будуть.
Нещодавно Tesla представила на ринку Китаю оновлену Model 3 версії Standard Range Plus – вона отримала літій-залізо-фосфатні (LFP) батареї виробництва CATL. Головним достоїнством акумуляторів LFP є відсутність кобальту – найдорожчого компонента в сучасних акумуляторах електромобілів. Нова Model 3 SR китайської збірки обходиться дешевше у виробництві в порівнянні з аналогом, виробленим в США. Судячи з усього, саме це спонукало виробника змінити стратегії, і почати продавати в Європі Model 3 SR, зібрані в Китаї, поряд з версіями LR і Performance, виробленими в США.
Tesla почала поставляти в Європу седани Model 3, зібрані в Китаї
Судячи з квитанцій, у Франції ціна Model 3 Standard Range Plus становить €46 600, включаючи податки в розмірі €8267. Відрізнити Model 3 SR китайської збірки від американської збірки можна за запасом ходу – перша перевершує другу на 10 км (440 проти 430 км).
Tesla ось-ось почне серійне виробництво кросоверів Model Y на лінії Phase 2 на Gigafactory 3 в Шанхаї і, не виключено, що в результаті вони теж будуть поставлятися в Європу.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас