18:43 16.07.2020

Підступне вбивство українського медика на Донбасі - найкраща ілюстрація того, як РФ виконує свої зобов'язання - Кулеба

2 хв читати
Підступне вбивство українського медика на Донбасі - найкраща ілюстрація того, як РФ виконує свої зобов'язання - Кулеба

Убивство українського медика в сірій зоні на Донбасі є найкращою ілюстрацією того, як Російська Федерація виконує свої зобов'язання, заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

"Я думаю, що нещодавнє підступне вбивство українського медика є найкращою ілюстрацією того, як Росія виконує свої зобов'язання. Мінський процес розпочинається з безпеки, і тому доки немає безпеки, дуже складно рухатися за іншими напрямами", - сказав Кулеба журналістам після урочистого засідання Верховної Ради в четвер.

Як повідомлялося, 13 липня російські найманці обстріляли групу українських військових, які евакуювали тіло бійця ЗСУ в районі смт Зайцевого. Унаслідок ворожого вогню військовий медик загинув, один військовослужбовець дістав поранення, ще один - бойове травмування.

Тіла загиблих і поранений військовослужбовець залишилися на місці обстрілу. Було розпочато переговори із СММ ОБСЄ щодо їх евакуації. 15 липня тіло військовослужбовця, який загинув 13 липня біля Зайцевого, було повернуто з тимчасово окупованої території.

Прокуратура Донецької області розпочала досудове розслідування за фактом порушення законів і звичаїв війни, поєднаного з умисним убивством, представниками не передбачених законом збройних формувань РФ.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що МЗС поінформує міжнародних партнерів про вбивство військового медика окупаційними силами, наголосивши, що Україна зробить усе для того, щоб противник заплатив за цей злочин високу ціну. Глава МЗС наголосив, що з юридичного погляду в цьому вбивстві є ознаки воєнного злочину.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Дозвіл Україні бити по території РФ може бути розширений і це залежатиме від ситуації на полі бою – Білий дім

Голова "Нафтогазу" Чернишов може повернутися в уряд - депутат Железняк

Україна визнає і Ізраїль, і Палестину - Зеленський

Туреччина підтримала надання Україні зброї, але виключила участь НАТО у війні

Китай підтвердив відмову брати участь у Глобальному саміті миру і заявив, що буде "продовжувати на власний розсуд просувати мирні переговори"

Санкції країн G7 і ЄС проти РФ і КНДР за постачання зброї були скоординованими

МЗС України засудило недружні заяви прем'єр-міністра Грузії про Революцію гідності

Соцопитування: лише 29% опитаних українців довіряють Раді, громадяни хочуть, щоб парламент більше опікувався питаннями оборони та безпеки

У складі нової Єврокомісії Угорщина не отримає портфеля з питань розширення та політики сусідства - ЗМІ

США розраховують визначитися з наступником Столтенберга до саміту НАТО

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА