13:43 25.07.2018

Луценко контролює розслідування резонансних ДТП

3 хв читати
Луценко контролює розслідування резонансних ДТП

Генеральний прокурор України Юрій Луценко взяв на особистий контроль всі резонансні дорожньо-транспортні пригоди зі смертельними наслідками, які сталися в останні дні в різних регіонах України, повідомляє прес-секретар генерального прокурора України Лариса Сарган.

"Генпрокурор Юрій Луценко тримає на контролі розслідування всіх резонансних ДТП, де загинули люди. У нас є співпраця з Національною поліцією в розслідуванні таких злочинів. Можу сказати, що патрульні переважно діють правильно і жорстко щодо тих, хто скоїв злочин на дорозі", - написала Л.Сарган на своїй сторінці в соцмережі Facebook у середу.

Вона зазначила, що прокурори у судах "до останнього обстоюють сторону обвинувачення, щоб ті, хто вчинив злочин, отримали належне". "У минулому році до судів було направлено 1689 обвинувальних актів щодо смертельних ДТП. А за перше півріччя цього року - вже 1031", - розповіла прес-секретар генпрокурора.

При цьому вона зазначила, що велика кількість ДТП з летальними результатами протягом останнього року жахає, і питання безпеки на дорогах необхідно вирішувати комплексно: "Тут і правила дорожнього руху, і якість доріг, і їх освітлення в темний час доби, і робота суддів, і законодавчі зміни".

"Є необхідність посилення відповідальності за скоєні злочини на дорогах. Адже в 2017 році з +1324 засуджених у справах зі смертельними ДТП до позбавлення волі були засуджені 276 осіб, тобто лише кожен п'ятий винуватець. Переконана, прокуратура ініціюватиме відповідні законодавчі зміни, а парламент їх розгляне якомога швидше", - написала Л.Сарган.

У свою чергу генпрокурор Ю.Луценко на своїй сторінці в соцмережі Facebook зазначив, що умовні терміни у справах зі смертельними ДТП переважно виносяться судом за згодою потерпілої сторони.

"Для посилення покарання вважаю за доцільне ввести для таких злочинів рік у в'язниці як мінімальний термін, без права умовного покарання. Також було б правильно припинити практику амністування за смертельні ДТП", - додав Ю.Луценко.

Як повідомлялося, в п'ятницю 13 липня біля с.Підкамень Рогатинського району Івано-Франківської області внаслідок зіткнення приватного мікроавтобуса з вантажівкою загинули четверо людей - водій і пасажири мікроавтобуса.

Наступної п'ятниці, 20 липня, в Україні сталося одразу кілька ДТП, якщо вони спричинили загибель людей. Вранці на трасі "Київ-Одеса" у Миколаївській області мікроавтобус зіткнувся з вантажівкою, унаслідок чого загинули п’ятеро осіб, які їхали в мікроавтобусі, 12 були госпіталізовані, усі - громадяни Білорусі. Тоді ж в Житомирській області маршрутний автобус сполученням Київ-Рівне врізався в великогабаритну вантажівку "DAF" із напівпричепом, унаслідок чого загинули 10 осіб і ще 10 були госпіталізовані. Увечері того ж дня 47-річний військовослужбовець, який керував автомобілем "Volkswagen Т4", загинув у ДТП у Рівному, врізавшись в припаркований вантажний автомобіль, а на Столичному шосе на південній околиці Києва в результаті зіткнення і загоряння трьох автомобілів загинули три людини, зокрема й дитина, щонайменше двоє людей дістали травми.

У вівторок, 24 липня, в Києві біля ст.м. "Дорогожичі" зіткнулися два легкових автомобіля, один з яких вилетів на тротуар і збив пішоходів, унаслідок ДТП одна людина загинула та четверо були травмовані. Увечері того ж дня в Києві на бульварі Лесі Українки водій позашляховика "Hummer", що не зупинившись на червоний сигнал світлофора, збив дівчинку, яка померла на місці від отриманих травм. Тоді ж у м.Броди Львівської області водій автомобіля "Сітроен" не поступився дорогою вантажному автомобілю, виїжджаючи на міжнародну трасу, і врізався в нього, унаслідок чого загинув він сам і його пасажирка.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В ХЕРСОНІ ЧУТНО ВИБУХИ – ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Окупанти за минулий день 14 разів обстріляли 7 громад Сумської області

Зеленський про загиблу Ірину Цибух: "Одна з тих, хто робив усе, щоб інші приєднувалися, тренувалися, вчилися бути ефективними"

Зеленський: Уже є частина підтверджень від лідерів щодо збільшення наших спроможностей ППО

СтратКом ЗС України презентував виставку "Вдягаю піксель" у межах Книжкового Арсеналу 2024

Сили оборони України успішно уразили поромну переправу російських окупантів у Криму

Німеччина анонсувала новий пакет військової допомоги Україні на €500 млн - ЗМІ

МАГАТЕ наполягає на збереженні в "холодному зупині" всіх шести блоків Запорізької АЕС

Унаслідок російського авіаудару в Херсонській області пошкоджено школу

На фронті вже відбулося 84 бойових зіткнення, з них половина - на курахівському та покровському напрямках

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА