RU
 

Підсумки 30.10: Обмін моряками, смерть ЧеркаськогоСюжет

Корреспондент.net,  31 жовтня 2018, 07:00
0
305
Підсумки 30.10: Обмін моряками, смерть Черкаського
Фото: Госпогранслужба
Моряки Норду повернулися до Криму

Сім російських моряків з судна Норд обміняли на сім українців, Давид Черкаський помер через два місяці після інсульту. Корреспондент.net виділяє головні події вчорашнього дня.

Клімкін пояснив умови для подвійного громадянства

Подвійне громадянство в Україні може бути тільки за чітких умов. Про це заявив міністр закордонних справ Павло Клімкін під час виступу у Львові у вівторок, 30 жовтня.

"Зараз ми в Україні повинні розпочати громадську дискусію про можливість бути громадянином декількох країн, потрібно чесно це сказати", - сказав міністр, зазначивши, що про подвійне громадянство з Росією не може йтися.

Оголошена дата останнього слова Януковича

Обвинувачений в державній зраді екс-президент Віктор Янукович зможе звернутися до суду з останнім словом 19 листопада. Про це заявив головуючий суддя Владислав Дев'ятко.

"19 листопада є саме тим розумним терміном... Суд визначає одну дату для останнього слова і пропонує використовувати саме її", - сказав суддя.

Борги по зарплатах наближаються до трьох мільярдів

У вересні сума заборгованості з виплати зарплати в Україні збільшилася на 6,5% і склала 2,889 млрд грн. Про це повідомляється на сайті Держслужби статистики.

Так, за місяць сума заборгованості із зарплати економічно активних підприємств збільшилася на 11,9% і становила 1,702 млрд грн.

Порошенко приєднається в Парижі до Трампа і Путіна

Президент України Петро Порошенко 11 листопада відвідає Париж. Про це повідомив державний секретар при Міністрі Європи і закордонних справ Франції Жан-Батист Лемуан.

"11 листопада в Парижі з візитом перебуватиме президент Порошенко у відповідь на запрошення свого французького колеги взяти участь у святкуванні 100-річчя кінця Першої Світової війни", - сказав він на брифінгу в Києві.

Україна і Росія обмінялися затриманими моряками

Сім російських моряків з судна Норд, затриманого навесні, обміняли на сім українців в рамках угоди між Москвою і Києвом. Про це у вівторок, 30 жовтня, заявила російський омбудсмен Тетяна Москалькова.

За її словами, обмін відбувся за схемою "сім на сім", і моряки Півночі повернулися в анексований Крим. При цьому капітан судна Володимир Горбенко продовжує залишатися на материковій частині України.

Помер Давид Черкаський

У Ківі у вівторок, 30 жовтня, у віці 87 років помер знаменитий український художник-мультиплікатор, режисер і сценарист Давид Черкаський.

Художник помер в лікарні через два місяці після госпіталізації через інсульт.

Нафтогаз назвав нові ціни на газ

НАК Нафтогаз України у вівторок, 30 жовтня, оприлюднив ціни на газ для постачальників, повідомляє прес-служба Нафтогазу.

Зазначається, що нові цінові пропозиції поширюються на постачальників, які купують на умовах ПСЗ і будуть діяти з 1 листопада 2018 року по 30 квітня 2019 року включно.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet


Сюжети
СюжетВторгнення Росії в Україну. Онлайн
СюжетПідсумки 22.05: Удар по Харкову і бої на фронті
СюжетПідсумки 20.05: Смерть Раїсі і ситуація на фронті
СюжетПідсумки 18.05: Закон про мобілізацію і Вовчанськ
СюжетОлександр Усик - Тайсон Ф'юрі. Онлайн трансляція бою
СПЕЦТЕМА: Сюжети
ТЕГИ: газсмертьзарплатыценыгражданствоморякидолгиобменПорошенко
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі