Зеленський підписав закон про доступ українців до кадастрів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зеленський підписав закон про доступ українців до кадастрів

Аграрний ринок
915
Президент України Володимир Зеленський підписав законопроект Кабінету міністрів №2370 “Про національну інфраструктуру геопросторових даних”.
Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.
«Впровадження земельного ринку вимагає прозорості. В Україні один з найсучасніших геокадастрів. І так і має бути в країни, яка називає себе житницею Європи. Прозорість і відкритість – це шлях до подолання корупції та захисту селян і фермерів від рейдерства та махінацій», – наголосив Володимир Зеленський.
Що передбачається законом:
  • закон встановлює правові основи для створення, функціонування та розвитку національної інфраструктури геопросторових даних – геокадастру;
  • дасть змогу сформувати сучасну систему доступу громадян до всіх видів географічної інформації;
  • відкриває для українців доступ у мережі Інтернет до геопросторових даних та метаданих, які створюються в публічному секторі та підприємствами-монополістами.
Цей закон також вносить зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення з метою запровадження відповідальності за порушення законодавства про національну інфраструктуру геопросторових даних.

Довідка Finance.ua:

  • 13 квітня Верховна Рада України на позачерговому засіданні ухвалила в цілому проект закону №2370 про національну інфраструктуру геопросторових даних.
  • Як раніше повідомляв голова Держгеокадастру Денис Башлик, пілотний проект національної інфраструктури геопросторових даних можуть запустити у цьому році. Система зможе об’єднати в собі одразу кілька реєстрів з геопросторовими данними.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в нагоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас