ua en ru

Адміністрація Трампа розглядає вступ України до НАТО, - Болтон

Адміністрація Трампа розглядає вступ України до НАТО, - Болтон Фото: Джон Болтон (flickr.com)

Болтон відзначив прогрес України в інтеграції до НАТО

Адміністрація президента США Дональда Трампа розглядає вступ України до НАТО. Про це на прес-конференції в Києві заявив радник президента США з питань національної безпеки Джон Болтон, передає кореспондент РБК-Україна.

Зокрема, Болтон нагадав, що ще 2008 року США пропонували прискорити програму щодо вступу України до НАТО. Однак тоді європейські союзники не погодилися з позицією Вашингтона.

"Але я думаю, що зараз наша адміністрація активно розглядає це питання, виходячи з інтересів України, кілька кроків було зроблено, але багато залежить від України - яким чином вона виконає умови, як політичні, так і військові. Але є прогрес", - заявив Болтон.

За його словами, зараз Україна і США демонструють тісні відносини.

"США і Україна мають тісні відносини. Я вважаю, що НАТО продемонструвало протягом свого існування, що це стабілізуюча оборонна сила в Європі, яка не допускає агресії. Тобто НАТО - оборонний альянс, в якому ми враховуємо рух України", - додав Болтон .

Нагадаємо, раніше президент Росії Володимир Путін пригрозив Заходу "наслідками" у разі вступу України і Грузії до НАТО.

"На подібні агресивні кроки, які становлять пряму загрозу Росії, будемо реагувати пропорційно. Нашим колегам, які грають на загострення, прагнуть включити в тому числі, скажімо, Україну або Грузію у "військову орбіту" альянсу, слід було б подумати про можливі наслідки такої безвідповідальної політики ", - заявив він.

Раніше також стало відомо, що США нададуть допомогу Україні ще на 100 млн доларів.