21:19 28.04.2020

Зростання кількості випадків COVID-19 пов'язано не з поширенням захворювання, а з поліпшенням якості досліджень

1 хв читати
Зростання кількості випадків COVID-19 пов'язано не з поширенням захворювання, а з поліпшенням якості досліджень

Висока кількість виявлених випадків COVID-19 пов'язана не зі швидкістю поширення хвороби, а з ростом потужностей для досліджень і зростанням кількості тестувань, вважає глава Рівненського обласного центру громадського здоров'я (ЦГЗ) Олена Гандзюк.

На щоденному брифінгу вона нагадала, що найбільшу кількість хворих було виявлено в Києві, Київській, Чернівецькій, Івано-Франківській, Вінницькій і Рівненській областях, повідомляє прес-служба Рівненської обласної державної адміністрації.

"Спостерігається дуже чітка тенденція - в цих регіонах зроблено більшу кількість тестувань. Якщо в якійсь області зробили більше 3000 тестів, тобто близько 20% позитивних випадків. У Рівненській області ми зробили 3200 тестувань і у нас 553 випадки, це 18,5 %. Це наслідок якісного виявлення хвороби, епідрозслідування та ефективної роботи в таких осередках", - підкреслила Гандзюк.

Вона також зазначила, що в Рівненській області поступово зростають потужності для дослідження COVID-19 - якщо на початку пандемії ПЛР-тестування проводилося тільки в обласному лабораторному центрі, то пізніше їх почали проводити і в обласному ЦГЗ, а на поточний момент до досліджень залучають фахівців та обладнання перинатального та діагностичного центрів.

Як повідомлялося, станом на 28 квітня найбільшу кількість підтверджених випадків зараження коронавірусом COVID-19 зафіксовано в Чернівецькій області (1 429 осіб), Києві (1 298) і Тернопільській області (664). Всього в Україні підтверджено 9410 випадків.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Мовний омбудсмен наголошує на необхідності дотримання мовного законодавства співробітниками ТЦК і СП

Через "Резерв+" оновили свої дані майже 190 тис. жінок - Міноборони України

У допитах Баканова не було процесуального сенсу, конспірологія про його недоторканність недоречна - перший заступник директора ДБР

У Дніпрі внаслідок ракетної атаки вже восьмеро постраждалих, із них двоє дітей - МВС

Через негоду знеструмлені споживачі 68 населених пунктів у Львівській та Сумській областях - Міненерго

У справі про прорив ворога на Харківщині допитано військове керівництво і бійців, правоохоронці вивчають секретні документи - перший заступник директора ДБР

Унаслідок російських обстрілів на Херсонщині поранені чотири людини - голова ОВА

В результате российских обстрелов в Херсонской области ранены 4 человека – глава ОВА

Довідка про здобувача освіти тепер доступна для формування в ЄДЕБО - Міносвіти

Наративи депутатів-держзрадників тотожні тезам Путіна перед вторгненням в Україну - перший заступник директора ДБР

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА