День фінансів: ціни на ПЛР-тести, вартість газу та електрики — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів: ціни на ПЛР-тести, вартість газу та електрики

653
У четвер, 26 листопада, поговоримо про тарифи, компенсації і штрафи.
Про тарифи: 🚿
Ціна газу в грудні. Газопостачальна компанія “Нафтогаз України” не підвищує ціну газу на грудень. Нагадаємо, тарифи на газ від газопостачальних компаній діють тільки для клієнтів компанії. Зараз їх частка ринку становить приблизно 2,5%. При цьому Нацкомісія, яка здійснює державне регулювання у сфері енергетики і компослуг, підніме тарифи на доставку газу.
Тариф на електрику для населення. Новий в.о. міністра енергетики Юрій Бойко вважає одним з важливих питань – перегляд з 2021 року чинного механізму перехресного субсидування, за яким населення отримує електроенергію за пільговою ціною. Тому Міненерго планує підняти тариф на електрику для населення.
Про компенсації під час карантину: 💸
Компенсація за “карантин вихідного дня”, як її бачить бізнес. Представники Української ради бізнесу і експерти аналітичних центрів зазначають, що “карантин вихідного дня” не допоможе впоратися зі значним ростом активних випадків, при цьому ще й має негативний вплив на підприємців. Тому аналітики запропонували власний комплекс заходів для компенсації карантину вихідного дня.
Що вже пропонує уряд. 25 листопада 2020 року Уряд прийняв постанову «Про деякі питання надання державних гарантій на портфельній основі в 2020 році». На які кредити будуть діяти нові держгарантії для бізнесу – читайте за посиланням. Також повідомляється, що держдопомогу 8000 грн отримають ФОП шести категорій КВЕД.
Про тестування, заборони і штрафи: 👛
Тестування на COVID-19. З цього четверга українці можуть самі замовляти мобільну бригаду для тестування на COVID-19. Замовити бригаду можна за номером єдиного контакт-центру МОЗ.
Скільки коштують ПЛР-тести в лабораторіях Києва. Ринок лабораторного тестування став одним з найбільш зростаючих в Україні та світі в 2020 році через пандемію COVID-19. Компанія Pro-Consulting проаналізувала ціни на основні способи такого тестування в великих містах Україна, почавши з Києва.
Заборона на міжміське сполучення. Аваков допустив впровадження заборони на міжміське сполучення через COVID-19. До речі, дізнатися про досвід сусідніх країн в боротьбі з COVID-19 можна за посиланням.
Поліція штрафує за відмову носити маски. Рекомендуємо вам почитати, що означає термін “громадське місце” і як діяти, якщо вас зупинили. До речі, в МОЗ повідомили, що планують поліпшити додаток для самоізоляції “Дій вдома”.
Про чорну, чорну п’ятницю: 🖤
Уже завтра в багатьох магазинах офіційно стартує Чорна п’ятниця. У дні розпродажів придбати все найбажаніше відразу (навіть з урахуванням знижок) буває фінансово проблематично. Люди активно починають користуватися кредитами і кредитними картками. Finance.ua вивчив все, що приготували банки українцям на Чорну п’ятницю 2020. Набійльш достойне, на наш погляд, пропонуємо в добірці нижче. До речі, ці акції від банків діють далеко не один день.

Чорна п’ятниця 2020: що приготували банки для українців 🤗

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас