Apple знала, що iPhone 6 може гнутися, але все одно випустила смартфон — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Apple знала, що iPhone 6 може гнутися, але все одно випустила смартфон

Фондовий ринок
2327
Apple ще до запуску iPhone 6 знала, що 4,7- і 5,5-дюймові пристрої можуть гнутися, причому з набагато більшою ймовірністю, ніж iPhone 5s. Проте компанія проігнорувала проблему і все одно випустила смартфони. Про це йдеться в документах з нещодавнього групового позову стосовно гнучких iPhone 6.
У документах сказано, що купертинський гігант провів інженерні випробування над iPhone 6 і 6 Plus і з’ясував, що ймовірність вигинів у них відповідно в 3,3 і 7,2 рази вища, ніж у попереднього флагмана iPhone 5s. При цьому компанія стверджувала, що з апаратною начинкою у смартфонів немає ніяких проблем.
Коли проблема, в народі відома як Bendgate, почала проявлятися, Apple назвала її «вкрай рідкісною» і додала, що «iPhone 6 і 6 Plus відповідають або перевершують всі наші стандарти високої якості, щоб витримувати повсякденне використання». Компанія заявила, що ретельно тестувала телефони в сценаріях звичайного використання та зловживання, і спочатку отримала тільки дев’ять скарг стосовно гнучких iPhone 6 Plus.
Широко відомо, що Apple стала виробляти iPhone 6s з більш міцного алюмінієвого сплаву. Але в документах йдеться, що компанія без зайвого шуму внесла зміни і в iPhone 6 і 6 Plus. Щоб виправити проблему, коли сенсорний екран переставав функціонувати при згині смартфона, Apple почала використовувати особливу епоксидну смолу для посилення тієї частини
У позові йдеться, що «Apple використовувала смолу на iPhone попереднього покоління, але не використовувала її на чіпах iPhone 6 і 6 Plus до травня 2016 року», коли на ринку були присутні вже мільйони таких пристроїв. Більше того, компанія не розповідала громадськості про проблему до листопада 2016 року, коли вирішила суттєво знизити вартість ремонту проблемних телефонів. Але навіть тоді вона приховувала той факт, що внесла зміни в процес виробництва.
За матеріалами:
4PDA
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас