У Кабміні розповіли, як отримати "живі" гроші за зекономлені газ і світло — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Кабміні розповіли, як отримати "живі" гроші за зекономлені газ і світло

Казна та Політика
756
Субсидіантам для отримання компенсації за енергоефективність необхідно до 1 вересня подати заяву в управління соцзахисту населення.
Про це повідомляє Тeplo.gov.ua.
“Так само як і в минулому році, під монетизацію підпадають заощаджені домогосподарствами еквівалент вартості 150 кіловат електроенергії, якщо цей ресурс використовується для опалення, або 100 кубів газу”, – нагадують чиновники.
Як зазначається, до 1 липня компанії-виробники та виконавці послуг з газо- та електропостачання надали структурному підрозділу з питань соцзахисту населення списки енергоефективних субсидіантів із зазначенням суми невикористаної державної допомоги.
“Інформацію про наявність економії кожен одержувач субсидії може відстежувати у своїй платіжці або шляхом звернення до постачальника газу або електроенергії, якщо вони використовуються для опалення”, – йдеться в повідомленні.
Згідно з повідомленням, відкриття рахунку в банку, як і вибір самої уповноваженої банківської установи, через які проводяться виплати соцдопомоги і пенсій, або у відділеннях Укрпошти повинен здійснюватися субсидіантом самостійно.
“На момент подання заяви рахунок у банку вже повинен бути відкритий. При цьому в містах виплати будуть здійснювати виключно через банківські установи, а у сільській місцевості – через банки або пошту за вибором одержувача”, – повідомляє прес-служба.
Як наголошується, в минулому році грошову винагороду за зекономлені енергоресурси отримали 1,755 млн українських сімей.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас