Країни G20 обіцяють виділити 5 трлн дол. на боротьбу з наслідками пандемії коронавірусу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Країни G20 обіцяють виділити 5 трлн дол. на боротьбу з наслідками пандемії коронавірусу

Світ
290
Країни “Великої двадцятки” обіцяють виділити 5 трильйонів доларів США на боротьбу з наслідками пандемії коронавірусу, передає ARD.
Така велика інвестиція в світову економіку необхідна для “відновлення довіри, збереження фінансової стабільності, пожвавлення економічного зростання і виходу з кризи сильнішими”, заявили учасники саміту G20, що пройшов у форматі відеоконференції.
У своїй заяві вони зобов’язалися “протистояти загрозам, які несе пандемія”. Особливий акцент було зроблено на консолідації зусиль розвинених країн, на їхню думку, подолання негативних наслідків пандемії можливе лише через глобальні дії та тісне міжнародне співробітництво.
  • Виробляти більше медичних товарів. У світі виявився величезний дефіцит захисних масок, вірусних тестів, медпрепаратів і спеціального обладнання для діагностики та лікування вірусних інфекцій. Країни G20 вирішили координувати свої дії, в тому числі з приватними компаніями, «щоб діагностичні процедури, противірусні препарати і вакцини можна було розробляти, виробляти і поширювати швидко, ефективно, безпечно, справедливо, доступно і за доступними цінами».
  • Найсильніша стурбованість за країни, що розвиваються. Перед обличчям серйозних ризиків опинилися країни, що розвиваються, країни Африки і малі острівні держави і біженці. Наслідуючи приклад Світового банку і МВФ, які закликали поки що не вимагати погашення боргу від найбідніших країн, члени G20 домовилися не залишати їх в біді та розробити міжнародний стабілізаційний пакет допомоги.

Довідка Finance.ua

  • До групи G20 входять 7 великих промислово розвинених країн (G7), а також інші великі промислово розвинені країни і країни, що розвиваються, з усіх континентів.
  • У спеціальному саміті взяли участь країни, охоплені пандемією, такі як Іспанія, Йорданія, Сінгапур і Швейцарія, а також представники ООН, Світового банку та Всесвітньої організації охорони здоров’я.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас