20:36 15.05.2018

Регламентний комітет ПАРЄ позбавив Аграмунта і колишнього доповідача з питань України Шуклу низки прав асамблеї

2 хв читати
Регламентний комітет ПАРЄ позбавив Аграмунта і колишнього доповідача з питань України Шуклу низки прав асамблеї

Регламентний комітет Парламентської асамблеї Ради Європи визнав екс-президента ПАРЄ Педро Аграмунта (Іспанія) і колишнього доповідача з питань України Хорді Шуклу (Іспанія) винними в порушенні кодексу поведінки, вони позбавлені прав членів асамблеї, окрім права голосу і права ініціювати резолюції, повідомив глава української делегації в ПАРЄ Володимир Ар'єв.

"Регламентний комітет ПАРЄ визнав іспанців - екс-президента Педро Аграмунта та колишнього доповідача з питань України Хорді Шуклу (обидва літали на російському літаку до сирійського диктатора Ассада) винними в серйозному порушенні кодексу поведінки внаслідок корупційного скандалу, пов'язаного з Азербайджаном. Обидва позбавлені всіх передбачених правилами прав членів ПАРЄ, крім права голосу і права ініціювати резолюції", - написав В.Ар'єв на Facebook-сторінці у вівторок.

За його даними, такі санкції проти П.Аграмунта введені на 10 років, проти Х.Шукли - на два роки.

Водночас виданню "Європейська правда" В.Ар'єв повідомив, що Регламентний комітет ПАРЄ також визнав винними у порушенні кодексу поведінки асамблеї депутатів Чезара Преду і Самеда Сеїдова.

"Усі четверо депутатів позбавлені всіх передбачених правилами прав, крім права голосу і права подавати проекти документів. Санкції проти Аграмунт введені на 10 років, проти інших - на два роки", - розповів глава української делегації.

Як повідомлялося, незалежний слідчий орган ПАРЄ підготував звіт за корупційними фактами всередині структури. У присвяченій Азербайджану частині згадуються імена С.Сеїдова, співдоповідачів Стефана Шеннаха, Сезара Флоріна Преду, колишнього голови ПАРЄ та співдоповідача з питань Азербайджану П.Аграмунта тощо.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Туреччина підтримала надання Україні зброї, але виключила участь НАТО у війні

Китай підтвердив відмову брати участь у Глобальному саміті миру і заявив, що буде "продовжувати на власний розсуд просувати мирні переговори"

Санкції країн G7 і ЄС проти РФ і КНДР за постачання зброї були скоординованими

МЗС України засудило недружні заяви прем'єр-міністра Грузії про Революцію гідності

Соцопитування: лише 29% опитаних українців довіряють Раді, громадяни хочуть, щоб парламент більше опікувався питаннями оборони та безпеки

У складі нової Єврокомісії Угорщина не отримає портфеля з питань розширення та політики сусідства - ЗМІ

США розраховують визначитися з наступником Столтенберга до саміту НАТО

Грузинський закон про іноагентів суперечить цінностям ЄС і викликає жаль у Євросоюзі - заява

Стефанчук: Згідно з Конституцією Зеленський буде президентом до вступу на посаду новообраного президента

Рада ЄС оголосила пріоритети Євросоюзу у сфері безпеки й оборони, серед головних цілей – підтримка України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА