19:31 08.01.2020

США готові надати Україні всю можливу допомогу і закликають всіх до співпраці в розслідуванні катастрофи авіалайнера в Ірані

1 хв читати
США готові надати Україні всю можливу допомогу і закликають всіх до співпраці в розслідуванні катастрофи авіалайнера в Ірані

Держсекретар США Майк Помпео закликав не чинити перешкод під час розслідування причин катастрофи літака "Міжнародних авіаліній України" (МАУ) біля Тегерану, а також запевнив у готовності Вашингтона надати всю необхідну допомогу Україні.

"США закликають до всеосяжної співпраці з будь-яким розслідуванням причин катастрофи", - йдеться у заяві, розміщеній на сайті Держдепартаменту США в середу.

Держдеп також висловив співчуття родинам і близьким загиблих в авіакатастрофі та наголосив, що готовий надати Україні допомогу і стежить за інцидентом.

"Державний департамент США висловлює глибоке співчуття родинам та друзям 176 пасажирів і членів екіпажу, які загинули унаслідок трагічної катастрофи рейсу PS 752 "Міжнародних авіаліній України". Сполучені Штати продовжать уважно стежити за цим інцидентом і готові надати Україні всю можливу допомогу", - йдеться в заяві держсекретаря США Майка Помпео.

Рано вранці в середу літак Boeing-737 української авіакомпанії "МАУ", який мав виконати рейс PS752 за маршрутом Тегеран - Київ, розбився орієнтовно після вильоту з тегеранського аеропорту імені імама Хомейні. На борту перебували 167 пасажирів і дев'ятеро членів екіпажу, всі вони загинули. Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко повідомив, що серед загиблих - 11 громадян України (серед них 9 членів екіпажу), 82 громадянина Ірану, 63 - Канади, 10 - Швеції, 4 - Афганістану, по 3 - ФРН і Великої Британії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

РФ концентрує сили в Бєлгородській області поблизу українського кордону, ймовірно, щоб відволікти ЗС України і підготувати нові наступи

27 травня: Яке сьогодні свято, все про цей день

На США обрушився торнадо, внаслідок якого загинуло щонайменше 18 осіб

Макрон застеріг світ від послаблення підтримки України

Війська РФ від початку року скинули на територію України майже 10 тис. керованих авіабомб

За минулий день армія РФ 28 разів обстріляла прикордонні громади Сумської області

Жителі Запорізької області дедалі частіше стають жертвами шахраїв, які обіцяють "надати грошову допомогу"

Зеленський привітав Науседу з переобранням на посаду президента Литви

У Литві чинного главу держави Науседу було переобрано на другий президентський термін

Генштаб: Від початку доби відбулося 95 бойових зіткнень, більше половини - на Куп'янському та Покровському напрямках

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА