НБУ оскаржить рішення судів щодо екс-членів наглядової ради Ощадбанку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ оскаржить рішення судів щодо екс-членів наглядової ради Ощадбанку

Казна та Політика
252
Національний банк України подасть апеляційні скарги на рішення Окружного адміністративного суду міста Києва від 18 і 19 лютого, якими задоволено позовні заяви колишнього голови наглядової ради Ощадбанку Шевкі Аджунера, а також колишніх членів Наглядової ради Дмитра Власова та Олексія Резнікова.
Про це повідомляє пресслужба НБУ
За даними НБУ, суд скасував рішення Комітету з питань нагляду та регулювання діяльності банків, нагляду (оверсайту) платіжних систем НБУ про відмову в погодженні їхніх кандидатур на посади в наглядовій раді Ощадбанку.
НБУ звертає увагу, що дані рішення суду першої інстанції не вступили в законну силу. Апеляційні скарги будуть подані після отримання повного тексту рішень.
НБУ не погоджується з рішеннями суду, враховуючи, що погодження керівників банків, у тому числі голови та членів Наглядової ради, є виключно компетенцією НБУ відповідно до статті 42 Закону України “Про банки і банківську діяльність”.
НБУ наводить обґрунтування відмови в узгодженні кандидатур Аджунера, Власова і Резнікова.
За даними НБУ, Шевкі Аджунер одночасно, обіймаючи посаду голови наглядової ради Ощадбанку, очолював також наглядові ради двох великих державних компаній, які є клієнтами банку (ДП “НЕК “Укренерго” та АТ “Укрзалізниця”). Це свідчить про наявність потенційного конфлікту інтересів у питаннях взаємовідносин між банком і кожною із зазначених компаній.
Щодо Дмитра Власова, “результати співбесіди продемонстрували неналежний рівень професійної підготовки кандидата, її невідповідність розміру Ощадбанку і його специфіці, а також тим завданням, які ставляться перед наглядовою радою банку”, зазначили в НБУ.
Олексію Резнікову відмовлено через те, що “під час ухвалення наглядовою радою Ощадбанку рішення про продовження повноважень голови правління Комітетом наглядової ради з питань призначень і винагород було допущено низку процедурних порушень. Оскільки Олексій Резніков був головою зазначеного Комітету, він повинен був забезпечити його належне функціонування та організацію роботи”.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас