16:16 25.09.2019

Зеленський: Завершення війни та повернення всіх окупованих територій - першочергові завдання, але не ціною права України на власний вибір

2 хв читати
Зеленський: Завершення війни та повернення всіх окупованих територій - першочергові завдання, але не ціною права України на власний вибір

Президент України Володимир Зеленський наголосив, що завершення війни та повернення всіх окупованих територій є його першочерговими завданнями, але не ціною життів українських громадян і права України на власний вибір.

"Завершення війни, повернення всіх окупованих українських територій і панування миру є моїм завданням. Але ж не ціною життя наших громадян, свободи або права України на власний вибір", - сказав він під час свого виступу в середу в рамках загальних дебатів на 74-й сесії Генасамблеї ООН в Нью-Йорку.

Зеленський зазначив, що з цієї причини Україна потребує світової підтримки. "Я розумію: всі присутні тут мають власні державні турботи, і чужі проблеми не мають хвилювати вас більше ніж свої власні. Я розумію, це життя. Але в сучасному світі, де ми з вами живемо, більше немає чужої війни. І ніхто з вас не зможе відчувати себе в безпеці, коли йде війна в Україні, коли йде війна у Європі. І фатальною може стати думка, що вас це все не стосується і ніколи не стосуватиметься", - наголосив він.

Президент України вважає, що не можна мислити про глобальне і закривати очі на деталі або, як комусь здається, навіть дрібниці. "Адже саме так закладався фундамент для двох світових воєн. І ціною неуважності, ціною мовчання, бездіяльності або небажання відступити від власних амбіцій у кінцевому підсумку стали десятки мільйонів людських життів. Невже людство почало забувати про ці страшні уроки історії?" - зазначив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Туреччина підтримала надання Україні зброї, але виключила участь НАТО у війні

Китай підтвердив відмову брати участь у Глобальному саміті миру і заявив, що буде "продовжувати на власний розсуд просувати мирні переговори"

Санкції країн G7 і ЄС проти РФ і КНДР за постачання зброї були скоординованими

МЗС України засудило недружні заяви прем'єр-міністра Грузії про Революцію гідності

Соцопитування: лише 29% опитаних українців довіряють Раді, громадяни хочуть, щоб парламент більше опікувався питаннями оборони та безпеки

У складі нової Єврокомісії Угорщина не отримає портфеля з питань розширення та політики сусідства - ЗМІ

США розраховують визначитися з наступником Столтенберга до саміту НАТО

Грузинський закон про іноагентів суперечить цінностям ЄС і викликає жаль у Євросоюзі - заява

Стефанчук: Згідно з Конституцією Зеленський буде президентом до вступу на посаду новообраного президента

Рада ЄС оголосила пріоритети Євросоюзу у сфері безпеки й оборони, серед головних цілей – підтримка України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА