День фінансів: основні цифри бюджету-2021, нові правила реєстрації авто — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів: основні цифри бюджету-2021, нові правила реєстрації авто

586
Середа, 16 грудня. Що депутати підготували в бюджеті на наступний рік, і чим відрізняється спецфонд від “ковідного”.
Бюджет на 2020 рік: основні цифри. Верховна Рада ухвалила законопроект про державний бюджеті на 2021:
  • Видатки держбюджету на 2021 рік передбачені в сумі 1 328 201,6 млн гривень. Прожитковий мінімум з 1 січня – 2189 гривень, з 1 липня – 2294 гривні, з 1 грудня – 2393 гривні. Гетманцев, коментуючи бюджет-2021, пояснив, чому в Україні не можуть забезпечити європейські пенсії.
Спецфонд замість “ковідного”. У 2021 році в Україні передбачено створення спецфонду, який буде вирішувати питання, пов’язані з протидією COVID-19. Крім 2,6 млрд, передбачених на вакцинації, в цьому фонді будуть закладатися кошти додаткові на вакцинації, на боротьбу з коронавірусомв і на фінансову підтримку медиків.
Рада скасувала вікові обмеження для роботи на держслужбі. Відповідно до закону, який ухвалила Рада, держслужбовця можуть залишити на службі після досягнення 65-річного віку з його згоди. Рішення про продовження терміну перебування на держслужбі буде щорічно приймати суб’єкт призначення. Однак не більше ніж до досягнення службовцем 70-річного віку.
Закон про е-комунікації. Сьогодні Рада також прийняла закон «Про електронні комунікації», що адаптує українське законодавство у сфері електронних комунікацій до європейських стандартів. Законом визначаються правові основи діяльності постачальників електронних комунікаційних мереж або послуг, докладніше про це – тут.
Нові правила реєстрації автомобілів. Кабмін прийняв проект постанови, який змінює порядок держреєстрації, перереєстрації та зняття з обліку транспортних засобів. Тепер з’явилася можливість подати заяву та документи, необхідні для отримання номерних знаків та реєстраційних номерів через е-кабінет водія або Єдиний державний портал адмінпослуг. Крім цього, спрощуються процедури огляду транспортних засобів під час державної реєстрації, перереєстрації та зняття їх з обліку.
НАБУ відкрило справу на Гонтареву і Авакова. НАБУ розслідує справу про можливу причетність міністра внутрішніх справ Арсена Авакова і екс-глави НБУ Валерії Гонтаревої до незаконного заволодіння 62 млн євро ПАТ “Citycommerce Bank”, провадження відкрили за рішенням ВАКС. У лютому 2019 року антикорупційна прокуратура Австрії в рамках розслідування відмивання українських грошей через Meinl Bank вийшла на 30 осіб і одне об’єднання, серед яких є громадяни України.
Історичний максимум ціни біткойна. 16 грудня ціна найпопулярнішої в світі криптовалюти – біткойна – вперше в історії подолала позначку в $20 042. За останню добу ціна першої криптовалюти зросла на 5%, тижневий приріст склав понад 10%.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас