19:41 03.08.2018

Активіст Костенко прибуде до України в понеділок або вівторок - І.Геращенко

2 хв читати

Український активіст Олександр Костенко, який відбував покарання в колонії в Кіровській області (РФ) і вийшов у п'ятницю на свободу, прибуде до Москви в неділю, 5 серпня, а 6-7 серпня очікується його повернення до України, повідомила представниця України в гуманітарної підгрупі Тристоронньої контактної групи, перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко.
"Президент вже поспілкувався телефоном з Олександром Костенко, який з нашим консулом Геннадієм Бріченком їдуть до Москви. Заплановано, що вони пізно вночі прибудуть до українського посольства. А вже в понеділок-вівторок чекаємо Олександра в Києві", - написала І.Геращенко на своїй сторінці в соцмережі Facebook у п'ятницю.
Перший віце-спікер повідомила, що також поспілкувалася з О.Костенком телефоном. "Каже, що вдихає перші ковтки на свободі, але на волі відчуває себ лише вдома, в Україні", - розповіла Геращенко.
Як повідомлялося, О.Костенка в лютому 2015 року викрали біля дверей його будинку в Криму і вивезли в невідомому напрямку. Пізніше його звинуватили в нападі на співробітника "Беркута" під час Євромайдану в Києві, а також у незаконному зберіганні зброї. Його засудили до чотирьох років позбавлення волі. Відбував покарання у виправній колонії в м.Кірово-Чепецьк (Кіровська область, РФ).
Про те, що засуджений у Росії громадянин України О.Костенко вийшов на свободу і разом із українським консулом їде до Москви, в посольстві України повідомила близько полудня п'ятниці, 3 серпня, уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.
"Олександра Костенка, який відбував покарання в Росії в Кірово-Чепецьку Кіровської області, сьогодні звільнили. (...) Зараз він вже під захистом української влади. Олександр перебуває з консулом України, і вони направляються до Москви в посольство України в РФ. Він під юрисдикцією нашої країни", - написала український омбудсмен на сторінці у Facebook.
Пізніше президент України Петро Порошенко повідомив, що вже поспілкувався телефоном з О.Костенком.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА