19:26 23.11.2018

Затримано виконавця та замовника замаху на херсонського агропідприємця

2 хв читати
Затримано виконавця та замовника замаху на херсонського агропідприємця

Виконавця та замовника замаху на директора агропідприємства "Ушба", екс-депутата Херсонської обласної ради, помічника народного депутата фракції "Батьківщина" Андрія Федоренка, скоєного 10 жовтня 2018 року, було затримано в четвер.

"Завдяки цілому комплексу розшукових та слідчих дій поліцейські Херсонщини встановили всіх учасників злочину і вчора під час здійснення спеціальних заходів співробітники поліції одночасно в Києві та Житомирській області затримали безпосереднього виконавця та замовника", - написав заступник керівника Національної поліції України В'ячеслав Аброськін на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Не називаючи імені потерпілого внаслідок замаху, В.Аброськін нагадав, що невідомі на "Лексусі" реєстрації однієї з країн ЄС здійснили замах на вбивство на директора агропідприємства "Ушба", депутата Херсонської обласної ради VI скликання на 66 км траси "Херсон-Феодосія-Керч" у Скадовському районі Херсонської області.

"Розстріляли з автоматичної зброї автомобіль, яким він їхав разом зі своїм охоронцем... Підприємець дістав важке поранення в спину", - розповів заступник керівника Нацполіції.

"До речі, більшість злочинців під час здійснення замовлених убивств, розбійних нападів, крадіжок використовують "євробляхи", - зазначив В.Аброськін.

Андрія Федоренка, який наразі є власником аграрних підприємств ПСП "Ушба" і ТОВ "Славута-Юг", було поранено разом зі своїм охоронцем з вогнепальної зброї увечері 10 жовтня внаслідок нападу невідомих, після чого було госпіталізовано. У його автомобіль врізалося авто Toyota Land Cruiser з озброєними людьми, які відразу відкрили стрілянину з автоматів, після чого зникли. Самого бізнесмена було поранено в спину, його охоронця - в ногу.

Підприємець заявляє, що йому неодноразово надходили погрози життю через його підприємницьку діяльність, а одне з його підприємств намагалися захопити.

Ю.Одарченко, чиїм помічником на громадських засадах є Андрій Федоренко, переконаний, що замах пов'язаний з антирейдерською діяльністю підприємця. "Андрія Васильовича знають на Херсонщині як активного борця проти рейдерства. Тому цілком зрозуміло, що таким цинічним способом його намагалися прибрати. І це вже не просто залякування... Напад на Андрія Федоренка - спроба фізичної розправи, спроба вбивства", - написав він на своїй сторінці в Facebook наступного дня після замаху.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Рада має намір заборонити під час війни розголошення окремих відомостей із судових рішень

Кількість ворожих атак на фронті зросла до 79, окупанти авіаударами зрівнюють із землею Вовчанськ

Кількість жертв російського ракетного удару по Одесі 29 квітня збільшилася до восьми - у лікарні померла чотирирічна дівчинка

Визначених Укренерго лімітів вистачить Києву 24 травня в середньому на 76% потреб, діятимуть графіки відключень

Рада має намір дозволити банкам розкривати банківську таємницю на запити Мін'юсту і нотаріусів

Активні бойові зіткнення в районах Кліщіївки й Андріївки тривають - ОСУВ "Хортиця"

Прем'єр Греції підтвердив свою участь у Саміті миру

Рада має намір дати можливість засудженим працювати на підставі цивільно-правових договорів

Прем'єр-міністр Норвегії підтвердив участь країни в Саміті миру

Рада має намір розвантажити Київський міський окружний адміністративний суд від накопичених судових справ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА