День фінансів, 9 грудня: плюси від домовленості з МВФ, запуск нової митниці, програма енергоефективності від Кабміну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 9 грудня: плюси від домовленості з МВФ, запуск нової митниці, програма енергоефективності від Кабміну

360
Понеділок, 9 грудня. Особливості нового Кодексу з процедури банкрутства та програми енергоефективності.
Плюси від домовленості з МВФ. Вчора Україна і Міжнародний валютний фонд досягли домовленості щодо нової програми співпраці. На думку економіста Бориса Кушнірука, співпраця сприятиме підвищенню довіри міжнародних кредиторів до України.
Водночас, міністр фінансів України Оксана Маркарова заявляє, що угода з МВФ дозволить отримати 500 млн євро макрофінансової допомоги від ЄС на вигідних умовах в найближчі місяці.
Нова митниця. Вчора, 8 грудня, в Україні офіційно запрацювала Державна митна служба, якій передали повноваження Державної фіскальної служби. В ДМС повноцінної роботи очікували на початку грудня.
Економія в платіжках. Кабмін планує запровадити нову програму впровадження енергоефективних заходів, в межах якої тепломодернізація багатоквартирних будинків проходитиме за посередництва муніципалітетів. Жителі повинні будуть надати згоду на загальних зборах і виплатити частину вартості проекту після його завершення, коли отримають реальну економію в платіжках.
Новий Кодекс з процедури банкрутства. Заступник міністра юстиції України Валерія Коломієць повідомила, що новий Кодекс з процедури банкрутства запроваджує принцип солідарної відповідальності, що унеможливить існування певних злочинних економічних схем.
Роботу за кордоном розглядають 35% українців. Згідно з опитуванням Соціологічної групи “Рейтинг”, 35% жителів України розмірковували над ідеєю еміграції за кордон для пошуку там роботи. Найбільше тих, хто хоче працювати за кордоном – в Івано-Франківську, Луцьку, найменше – у Херсоні та Полтаві.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас