24 вересня 2019, 22:13

Тест на НАТО

Від "РИА Новости" до сайтів "Новоросінформ" і "Русская весна" – заява Ірини Верещук про те, що "Україну в НАТО ніхто не чекає", спричинила велику інформаційну хвилю у ворожому інфопросторі.

Якби це була приватна думка окремої особи, то нею можна було б знехтувати. Але таку думку висловила представниця Уряду у Верховній Раді, Голова Підкомітету з питань державної безпеки і оборони профільного Комітету Ірина Верещук – тобто одна з ключових представників сьогоднішньої більшості в парламенті, яка має опікуватись питаннями безпеки і оборони держави.

Варто зазначити, що для пані Верещук виступи на російських медіаресурсах не є новою чи незвичною справою: у лютому 2014 році вона була єдиною не-журналісткою, яка з'явилась на круглому столі російських журналістів в Києві. Також вона частий ньюсмейкер порталу "Україна.ру", який публікує думки проросійських втікачів з України. На рахунку у пані Ірини захист пропагандиста Ігоря Гужви, а у 2016 році, у той час, коли на Сході вже два роки тривала збройна агресія РФ, пані Ірина приїхала у Москву, щоб виступити на радіо. І – вишенька на торті – пані Верещук є членкинею організації "Солідарність правих сил" колишнього нардепа-втікача Олександра Артеменка, який на початку 2018 запропонував команді Трампа у якості "плану миру" віддати Крим Росії "в оренду" на 50 років.

Цікаво, як би поставились в Ізраїлі до члена Кнессету, який роздає інтерв'ю іранським медіа? Чи що сказали би в Сполучених Штатах про конгресмена, якому спало би на думку публікуватися в пропагандистських газетах Пхеньяна і захищати місцевих псевдо-журналістів, і таким чином, режим, який стоїть за ними? Відповідь очевидна.

Тому, до Уряду і президентської більшості у Верховній Раді постає питання: а що власне робить депутатка з таким набором компрометуючого досвіду на посадах Голови Підкомітету з питань державної безпеки та оборони та представниці Уряду? Який сигнал такі "представники" Кабміну дають міжнародним партнерам, парламенту та українським громадянам? Та чи дійсно це саме той сигнал, який президентська команда хоче транслювати попри всі запевнення і обіцянки?

Фінський сценарій – нейтралітет країни – для України є абсолютно нереальним. Нейтральність країни, частину якої окуповано, і за яку тривають бої – це здача держави. Не існує жодних інших можливостей гарантувати безпеку України, окрім членства у НАТО. Ставлення цього під сумнів і є тією "червоною лінією", за якою починається державна зрада, а сіяти сумніви – це потурати ворогу, навіть якщо потім всі потуги спрямовані на спростування.

Більше десяти тисяч людей загинуло, більш ніж півтора мільйона втратило дім через те, що Україна знаходиться поза межами НАТО. Сотні тисяч ветеранів мусили пройти крізь пекло фронту. І я б не радила жартувати з такими питаннями.

І якщо Ірина Верещук в публічному просторі дозволяє собі ставити під сумнів курс Уряду, який вона ж і представляє, то має заплатити за свої слова відставкою як з посади представника Кабміну у парламенті, так і з посади Голови Підкомітету.

Ігнорування цієї ситуації чи її заперечення, гра в "плюралізм" всередині президентської фракції лише породжують нові сумніви та дисбаланс, які не повинні стояти на порядку денному у зовнішньополітичному курсі держави.

Як для члена української делегації в Парламентській Асамблеї НАТО, для мене буде принциповим не допустити сумнівів і ревізії. Україна буде в НАТО!

"Більшовизм-рашизм" головного мозку і невивчені уроки історії

Я перестала розуміти за ці 3 роки, ЩО ми відзначаємо в ці дні, яку перемогу і яке примирення; розумію лише скорботу і памʼять за загиблими...

Хто б'є з темряви: що ми знаємо про українське підпілля

15-17 березня на росії і на тимчасово окупованих територіях відбуваються "вибори". Нам вони цікаві лише тим, що їхня підготовка і форма проведення є безпрецедентними...

Відставка спікера парламенту Канади через українця, або успішна російська інформаційно-психологічна операція

Ентоні Рота, спікер Парламенту Канади, заявив про свою відставку через вшанування Ярослава Гунька – живого бійця з рашизмом ще 80 років тому...

Командування Медичних Сил і вуха корупції

Коли ти Начальник відділу закупівель Управління медичного постачання КМС Прудніков, то вивести протягом війни 66 мільйонів гривень на компанію невістки – питання суто технічне...

"Гонєніє": Священники УПЦ МП Рівненщини і нацбезпека

Рівненська область колись була на передньому краю боротьба за помісну українську церкву. А зараз – є розсадником руского міра на Правобережжі...

Обережно: зрадники!

Не секрет, що російсько-українська війна із самого свого початку у 2014 році велася на різних напрямках, і військовий – лише один з них. Безумовно, успіхи нашої армії, що локалізувала війну з росіянами у 2014 році в межах Донецької та Луганської областей, не давши метастазам "русcкого міра" розповзтися всією територією нашої держави у 2014-15 роках, та рішучі дії наших Збройних cил під час повномасштабного вторгнення російської федерації стали ключовими для того, щоб більша частина нашої держави і сьогодні була вільною від ворога та відносно мирною територією...