RU
 

Заворушення в Нових Санжарах: двом фігурантам винесли вирок

Корреспондент.net,  8 грудня 2020, 17:19
0
398
Заворушення в Нових Санжарах: двом фігурантам винесли вирок
Фото: kolo.news
Протести в Нових Санжарах

Підозрювані уклали угоду зі слідством і були засуджені за масові заворушення до 5 років з випробувальним терміном в один рік.

 
Новосанжарський районний суд Полтавської області виніс вирок Михайлу Галаці і Костянтину Бігдану, які кидали каміння і цеглу в поліцію в лютому 2020 року, коли в Нові Санжари привезли евакуйованих з Китаю українців і іноземців. Про це у вівторок, 8 грудня, повідомляє Нromadske з посиланням на адвоката Костянтина Бігдана Валентину Рябуху.
 
За її словами, він і Михайло Галака уклали угоду зі слідством і були засуджені за масові заворушення до 5 років з випробувальним терміном в один рік.
 
20 лютого 2020 року, за даними слідства, невстановлений правоохоронцями чоловік організував через Інтернет масові протистояння через обсервацію громадян, яких евакуювали з Китаю.
 
За даними слідства, Бігдан і Галака кидали каміння і цеглу в правоохоронців, перешкоджаючи проїзду автобусів з евакуйованими. У результаті постраждали п'ятеро правоохоронців.
 
"Вони там кидали каміння, били вікна. Вони робили це за власним бажанням, тому що тоді там усі піднялися, йшли колонами. Люди були налякані", - розповіла адвокат.
 
У свою чергу адвокат Михайла Галаки Ігор Дичук повідомив журналістам, що раніше угоду уклали ще кілька затриманих. Серед них двоє жителів Нових Санжар. Усього правоохоронці повідомляли про 10 підозр за фактом масових заворушень у лютому 2020 року і вісім кримінальних проваджень.
 
Нагадаємо, 20 лютого в Нових Санжарах відбувалися протести місцевих жителів через розміщення в селищі евакуйованих з китайського Уханя осіб. У результаті заворушень були затримані 24 особи.
 
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: судпротестыприговор
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі