14:54 02.12.2020

Україна вивчає можливість використання фінінструментів UKEF для закупівлі британських тестів і вакцини - глава МЗС

2 хв читати
Україна вивчає можливість використання фінінструментів UKEF для закупівлі британських тестів і вакцини - глава МЗС

Україна вивчає можливість використання фінансових інструментів Експортно-кредитного агентства Великої Британії (UK Export Finance, UKEF) для закупівлі британських тестів і вакцини для боротьби з пандемією COVID-19, повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

"Наразі йде переговорний процес щодо реалізації спільного проекту розвитку українського флоту та відповідної інфраструктури. Також ми вивчаємо можливість використання фінансових інструментів UKEF для придбання британських тестів і вакцини у рамках боротьби з коронавірусною інфекцією. Іншим напрямом є можливість використання цих ресурсів для будівництва найбільшої в Європі наземної вітряної електростанції в Запорізькій області (проект "Зофія")", - сказав міністр у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна", відповідаючи на запитання щодо інтересу українсько-британських проектів до співпраці з UKEF.

Кулеба нагадав, що в рамках підписаного 8 жовтня 2020 року меморандуму про співпрацю між UK Export Finance та Кабміном України визначено п'ять пріоритетних сфер: безпека й оборона, інфраструктура, сільське господарство, енергетика та охорона здоров'я. Проте, зазначив він, співпраця не обмежується цими галузями.

"10 грудня представники агентства проведуть презентацію наявних інструментів фінансування і можливості для співпраці з українськими партнерами в рамках українського інвестиційного роуд-шоу", - анонсував Кулеба.

Як зазначив посол України у Великій Британії Вадим Пристайко під час онлайн-брифінгу для українських експортерів "Двостороння торгівля України і Великої Британії після Brexit", механізм Експортно-кредитного агентства Великої Британії дасть змогу отримати доступ до пільгового кредитування під 2,5-4%.

"Це 2,5 млрд фунтів стерлінгів кредитної угоди, яка дає змогу отримати доступ до пільгового кредитування під 2,5-4% залежно від умов контракту", - сказав Пристайко на онлайн-брифінгу, організованому посольством України в Сполученому Королівстві Великої Британії та Північної Ірландії і Радою експортерів та інвесторів при МЗС України. При цьому частка британського партнера в таких проектах має становити 20%, додав Пристайко.

Він також зазначив, що хоча йдеться про імпорт, українські експортери зможуть у такий спосіб отримати певні послуги, технології або сировину.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський розповів про домовленості з Іспанією щодо посилення ППО

Чиновників Запорізької міськради, які фігурують у кримінальному провадженні про незаконне виділення землі, відсторонено від роботи

Шмигаль про Олександра Мартиненка: Справжній журналіст, патріот, видатна людина

Україна й Португалія підписали угоду про гарантії безпеки, що передбачає EUR126 млн військової допомоги до кінця року

Застосування Україною західної зброї по цілях у РФ - питання компетенції держави-постачальника, заявив Боррель

Держкомтелерадіо внесло до переліку 448 російських книжок, зміст яких спрямований на ліквідацію незалежності України

Зеленський відвідав військову базу "Мелсбрук"

Олександр Мартиненко все життя присвятив українській журналістиці та сфері медіа - Верховна Рада

У ЄС немає консенсусу, чи потрібно проводити навчання українських військових на території України - Боррель

Знайдено останки ще одного загиблого в харківському "Епіцентрі" - жертв стало 18

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА