У МЕРТ розглянули стан підготовки до перепису населення України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У МЕРТ розглянули стан підготовки до перепису населення України

Казна та Політика
444
27 листопада під головуванням першого віце-прем’єр-міністра України — міністра економічного розвитку і торгівлі України Степана Кубіва відбулося чергове засідання Міжвідомчої комісії з питань сприяння проведенню Всеукраїнського перепису населення.
Про це повідомляє сайт Кабміну.
Під час засідання Комісія розглянула питання про розробку Концепції технології обробки даних Всеукраїнського перепису населення та проектно-технологічної документації на створення автоматизованої системи збору і обробки переписних даних.
«Планований Всеукраїнський перепис населення слід проводити з використанням сучасних технологій збору та обробки даних. Завдяки використанню сучасного обладнання — ноутбуків, планшетів, засобів електронної ідентифікації та цифрових інструментів, можна спростити і прискорити збір інформації та її подальшу обробку. Тому прошу всіх належним чином підготуватися, щоб до таких процедур було готове і програмне забезпечення, і фахівці, а також забезпечити дотримання високого рівня захисту даних, включаючи криптографічний», — наголосив Степан Кубів.
Концепція і проектно-технічна документація передбачає основні принципи проведення майбутнього перепису, а також технології обробки отриманих даних. Зокрема, йдеться про базові вимоги, критерії та обмеження до програмно-апаратного комплексу автоматизованої системи для збору та обробки даних Всеукраїнського перепису населення.
Це дозволить підготувати необхідні людські, фінансові та матеріальні ресурси для створення, експлуатації, впровадження та подальшого технічного супроводу в апараті Держкомстату та його територіальних органах.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас