Транспорт може паралізувати Київ уже цього року - радник Кличка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Транспорт може паралізувати Київ уже цього року - радник Кличка

Казна та Політика
2043
Радник мера Києва Максим Бахматов заявив, що, в гіршому випадку, транспорт може паралізувати Київ цьогоріч, за оптимістичним прогнозом – через два роки.
Про це він сказав в інтерв’ю виданню “Київ Vласть”.
“Наше завдання – чинити тиск на тих, хто може пересісти на громадський транспорт, щоб вони це зробили. Інакше місто в певний момент просто стане.
Ми екстраполювали цифри і вийшло, що Київ може бути паралізований, в гіршому випадку, цього року. Оптимістичний прогноз – через два роки”, – підкреслив Бахматов.
“Ми торік були на 13 місці в світі за пробками в рейтингу TomTom (щорічний рейтинг міст світу з найбільш завантаженими дорогами – ред.). Цього року буде ще гірше, тому що було багато ремонтів. Наше завдання – вийти з першої 20-ки цього рейтингу, бажано – увійти в 50-ку”, – додав радник Кличка.
За його словами, зробити це можна тільки карально-обмежувальними заходами.
“Як на вул. Шота Руставелі: до розчищення смуги громадського транспорту машини йшли зі швидкістю 5 км на годину, а зараз – 14-15 км на годину”, – сказав він.
“Ми розчистили смуги руху громадського транспорту – і автобуси, тролейбуси стали працювати вдвічі ефективніше. Тому що вони їздять швидше, виконують більше рейсів. Якби ми не зробили цього і рахуваали на підставі наданих чиновниками даних, то вихід був тільки один – купувати ще більше тролейбусів і автобусів”, – заявив Бахматов.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас