День фінансів: про підтримку бізнесу і нову вакцину від COVID-19 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів: про підтримку бізнесу і нову вакцину від COVID-19

293
У понеділок, 16 листопада. Що принесли вихідні:
Втрати оборотів у кафе і ресторанів. За даними Опендатабот, під час першого карантину вихідного дня (14-15 листопада) заклади громадського харчування втратили 27% обороту. В цілому за тиждень оборот кафе і ресторанів впав на 10% в порівнянні з попереднім тижнем.
Чи багато порушників? За суботу-неділю в столиці перевірено понад 3 тис. об’єктів. Виявлено близько 300 порушників – це 10% порушень. Складено близько 100 протоколів Держпродспоживслужбою з Нацполіцією та муніципальною охороною, закрито близько десятка об’єктів.
Підтримка бізнесу. Сім інструментів. Голова уряду Денис Шмигаль анонсував сім інструментів підтримки тих, хто найбільше постраждав від карантину вихідного дня. Будуть також розширюватися програми з часткового безробіття “кредитні канікули”. Крім того, планується визнання карантину вихідного дня форс-мажором, що допоможе бізнесу в питанні оренди та виконанні інших зобов’язань.
А в цей час…
Ще одна вакцина від COVID-19. Американська компанія Moderna оголосила, що, за попередніми даними, ефективність її вакцини від COVID-19 становить 94,5%. Очікується, що перші вакцинації розпочнуться ближче до кінця грудня.
День фінансів: про підтримку бізнесу і нову вакцину від COVID-19
Додамо, що, за словами розробника вакцини і засновника компанії BioNTech Угура Сахіна, вакцина від коронавірусу дозволить світу повернутися до нормального життя до кінця 2021 року.
Якщо повернутися в Україну:
Ідентифікувати одержувачів пенсій та субсидій будуть швидше. Нацбанк спростив для операторів поштового зв’язку процедуру ідентифікації та верифікації одержувачів пенсій, допомог, субсидій та інших виплат населенню. Як зазначається, це рішення дозволить поштовим операторам безперебійно забезпечувати виплати пенсій та грошової допомоги за відсутності автоматизації в їхніх відділеннях.
Дія.City запрацює в 2021 році. Дія.City – це спеціальний правовий режим для IT-компаній. У Верховній Раді вже зареєстровані законопроєкти, які дозволять запустити Дію.City. За прогнозами міністра цифрової трансформації Михайла Федорова, за 5 років Дія.City дозволить збільшити обсяг ринку IT вдвічі – до $11,8 млрд, а кількість робочих місць до 450 тисяч.
2,3 млн домогосподарств без лічильників. В Україні наразі не мають лічильників і, відповідно, платять за комунальні послуги за встановленими нормами 2,3 млн домогосподарств. На встановлення такої кількості приладів обліку необхідно приблизно 3-5 млрд грн залежно від типу та виду лічильника. Тому в Міненергетики вирішили, що переглянуть норми споживання газу громадянами, у яких не встановлені лічильники.
Пропозиція від ФГВФО для позичальників “Аркади”. Фонд пропонує позичальникам “Аркади” скористатися програмою реструктуризації кредитів. На період реструктуризації, в першу чергу, буде відбуватися погашення основної суми кредиту, а вже потім погашення основної частини боргу. Процентна ставка за кредитом на період реструктуризації встановлюється на рівні 0,01% річних, а комісійна винагорода – у розмірі 1 гривні.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас