19:54 17.03.2022

Російські війська втратили наступальний потенціал і зупинені на всіх напрямках – Генштаб ЗСУ

2 хв читати

УКРАЇНА – Триває 22-га доба протистояння України повномасштабному російському воєнному вторгненню, противник утратив наступальний потенціал і зупинений на всіх напрямках, повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

"Противник має значні проблеми з логістикою, продовжує зазнавати втрат. На окремих напрямках здійснює блокування підрозділів Збройних сил України. У зв'язку з тим, що ворог використав майже весь комплект крилатих ракет морського базування "Калібр" та оперативно-тактичних ракетних комплексів "Іскандер" під час перших 20 діб операції, він продовжує завдавати ракетно-бомбових ударів по об'єктах інфраструктури та житлових кварталах великих міст з використанням озброєння невибіркової дії", - йдеться в повідомленні у фейсбуці.

Ворог і далі бере в заручники та вбиває українських цивільних осіб, розстрілює цивільні автомобілі, перешкоджає руху гуманітарних колон для евакуації населення визначеними та взаємоузгодженими "зеленими коридорами".

У ЗСУ наголосили, що російські війська продовжують тримати місто Маріуполь в облозі та перейшли до тотального знищення об'єктів цивільної інфраструктури, житлових будинків та об'єктів життєзабезпечення.

"Крім підрозділів російських збройних сил, у Херсонській області зафіксовано перебування співробітників поліції Краснодарського краю та тимчасово окупованого росіянами Криму. Оперативні групи ФСБ здійснюють каральні функції. Ворог проводить агітацію щодо залучення місцевого населення до так званої поліції", - повідомили в Генштабі.

Крім того, за наявною інформацією, у зв'язку з неможливістю якісного комплектування угруповання окупаційних військ з 20 березня на тимчасово окупованих територіях Донецької області починається чергова хвиля мобілізації до лав 1-го армійського корпусу.

Зазначається, що авіаційні підрозділи 960-го штурмового авіаційного полку 4-ї армії ЗС РФ зазнали значних втрат. Продовжуються випадки подання рапортів на звільнення через небажання брати участь у бойових діях в Україні.

Також ЗСУ завдали значних втрат підрозділам зі складу 252-го мотострілецького полку Західного військового округу, що ведуть бойові дії в районах міст Харкова та Ізюма.

"Втрачено до 30% особового складу, озброєння і військової техніки. Крім того, підрозділи сил оборони ліквідували командира 3-ї мотострілецької дивізії полковника Ігоря Ніколаєва", - йдеться в повідомленні.

Джерело: https://www.facebook.com/GeneralStaff.ua/posts/274663761513376

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Олена Зеленська на зустрічі з Бріжит Макрон: 12 медзакладів Франції стали побратимами українських лікарень

"Енергоатом" на 10 днів раніше вивів із планового ремонту блок АЕС 1000 МВт

Макрон про відправлення інструкторів в Україну: Ми хочемо мати коаліцію, і багато хто з наших партнерів уже дав свою згоду

Макрон: Сподіваюся, ми зможемо домовитися на рівні країн БРІКС про підвалини довгострокового миру в Україні

Франція починає постачання Україні літаків Міраж-2000 і навчить персонал однієї бригади - Макрон на зустрічі з Зеленським

Кулеба обговорив із вісьмома міністрами Північної Європи та Балтії способи забезпечення переваги України на полі бою

ВР ухвалила закон, що регламентує повноваження Держспецзв'язку щодо закупівлі безпілотних систем, боєприпасів до них, а також засобів РЕБ

90% рятувальників і поліцейських заброньовано

Чиновника КМДА, підозрюваного у вимаганні грошей з перевізників, відсторонено від посади, йому обрано запобіжний захід

Окупанти 14 разів обстріляли Нікопольський район, є жертви та руйнування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА