15:40 07.04.2018

Про зустрічі в "нормандському форматі" можна буде говорити після погодження позицій глав МЗС України, Німеччини, Франції - Клімкін

1 хв читати
Про зустрічі в "нормандському форматі" можна буде говорити після погодження позицій глав МЗС України, Німеччини, Франції - Клімкін

 Київ готовий до зустрічі глав міністерств закордонних справ "нормандського формату", якщо до порядку денного будуть включені питання безпеки, звільнення заручників та миротворчої місії, заявляє глава МЗС України Павло Клімкін.

"Говоритиму з німецьким міністром найближчими днями. Спочатку також зустрінемося втрьох або переговоримо телефоном, потім дивитимемося, з чим виходимо на Росію", - сказав він в ефірі телеканалу "Інтер" у п'ятницю ввечері, відповідаючи на запитання, чи можна прогнозувати найближчим часом проведення зустрічей у "нормандському форматі".

Глава МЗС зазначив, що ключовими є питання безпеки, звільнення політичних в'язнів і заручників, а також концепт миротворчої місії на Донбасі.

"Я сказав і своєму французькому колезі, і німецькому: якщо включаємо ці три питання до порядку денного "нормандської зустрічі" - збираємося вчотирьох. Дуже сподіваємося, що найближчим часом на таку зустріч ми вийдемо", - заявив П.Клімкін.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Туреччина підтримала надання Україні зброї, але виключила участь НАТО у війні

Китай підтвердив відмову брати участь у Глобальному саміті миру і заявив, що буде "продовжувати на власний розсуд просувати мирні переговори"

Санкції країн G7 і ЄС проти РФ і КНДР за постачання зброї були скоординованими

МЗС України засудило недружні заяви прем'єр-міністра Грузії про Революцію гідності

Соцопитування: лише 29% опитаних українців довіряють Раді, громадяни хочуть, щоб парламент більше опікувався питаннями оборони та безпеки

У складі нової Єврокомісії Угорщина не отримає портфеля з питань розширення та політики сусідства - ЗМІ

США розраховують визначитися з наступником Столтенберга до саміту НАТО

Грузинський закон про іноагентів суперечить цінностям ЄС і викликає жаль у Євросоюзі - заява

Стефанчук: Згідно з Конституцією Зеленський буде президентом до вступу на посаду новообраного президента

Рада ЄС оголосила пріоритети Євросоюзу у сфері безпеки й оборони, серед головних цілей – підтримка України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА