21:17 01.04.2020

ЄС створює механізм підтримки зайнятості на час епідемії коронавірусу

2 хв читати
ЄС створює механізм підтримки зайнятості на час епідемії коронавірусу

Єврокомісія виступила з ініціативою для збереження працівників ввести на підприємствах найбільш постраждалих від коронавірусу країн режим неповної зайнятості за підтримки держави та гарантії всього ЄС.

Ініціативу створення нового союзного механізму підтримки підприємств і зайнятості (SURE - "надійний") анонсувала в середу в своєму відеозверненні голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн.

Райони навколо Мілана або Мадрида, зазначила вона, це важливі точки опори європейської економіки. Тисячі сильних і здорових підприємств борються за виживання. Їм потрібна допомога, щоб вибратися з кризи. З цією метою ЄК розробила концепцію підтримки часткової зайнятості. Вона призначена для допомоги Італії, Іспанії та інших країн, які особливо важко переживають епідемію, і можлива завдяки солідарності інших країн союзу.

"Ми зробили висновки з фінансової кризи 2008 року, - сказала фон дер Ляєн. - Країни союзу, які мають такий інструмент, допомогли мільйонам людей зберегти свої робочі місця, а підприємствам подолати кризу, не втративши працівників".

"SURE - це часткова зайнятість за підтримки держави, Євросоюзу, - сказала далі фон дер Ляєн. - (Цей механізм) пом'якшує вплив рецесії, дозволяє людям зберегти роботу, а підприємствам повернутися на ринок з новим імпульсом".

Якщо немає замовлень, і підприємство зазнає тимчасового зовнішнього шоку, як наприклад, від коронавірусу, воно не буде змушене звільняти своїх працівників, пояснила вона, навіть якщо роботи менше. SURE компенсуватиме відсутність доходів. У час, що вивільнився, працівники зможуть придбати нові навички. Таким чином, люди не залишаться без грошей під час кризи, зможуть платити за квартиру, купувати все необхідне. Вони збережуть свої робочі місця і повернуться на роботу, як тільки заходи самоізоляції будуть зняті, попит відновиться, і замовлення знову почнуть надходити.

За словами глави Єврокомісії, на цьому тижні виконавча колегія ЄС запропонує новий механізм підтримки зайнятості.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Укрнафта" оголосила тендер на закупівлю 15 нових автоцистерн

Аварійні відключення е/е застосовують Києві та у Миколаївській області - обленерго

У Києві діють екстрені відключення е/е через перевищення встановлених "Укренерго" лімітів - гендиректор YASNO

Засновники індустріальних парків отримають безповоротні кошти на будівництво інженерно-транспортної інфраструктури - Шмигаль

Шмигаль: Економія електроенергії буде частиною нашого повсякденного життя в наступні роки

Ремонт високовольтної лінії не впливає на загальний обсяг імпорту е/е - "Укренерго"

МХП у I кв.-2024 скоротив чистий прибуток утричі, втратив $10 млн від війни і відмовився від виплати дивідендів

УЗ за 5 міс. збільшила обсяг перевезення вантажів на 30%

Мобілізація та міграція є основними причинами "кадрового голоду"

Експорт товарів з України в травні скоротився до квітня лише на 0,5% за зниження імпорту на 7% - торгпред

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА