19:38 04.12.2020

Україна може вступити в НАТО до 2030 року

2 хв читати
Україна може вступити в НАТО до 2030 року

Україна може стати членом НАТО до 2030 року, вважає перший заступник міністра закордонних справ України Еміне Джапарова.

"Україна налаштована оптимістично. У 2030 році ми бачимо себе повноцінним членом Альянсу. В цьому контексті надання Україні Плану дій щодо членства стане новим потужним імпульсом для подальшого руху шляхом реформ і мобілізації зусиль з метою досягнення критеріїв членства", - заявила Джапарова в відеозверненні, оприлюдненому в соцмережі Facebook.

Коментуючи представлену генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом доповідь експертної групи "НАТО-2030: Об'єднані заради нової ери", Джапарова наголосила, що Україна цінує залучення до обговорення питань зміцнення політичного виміру Альянсу в рамках концепції НАТО-2030.

Вона зазначила, що в доповіді НАТО підтвердила прихильність політиці "відкритих дверей" з метою посилення Східного флангу і нарощування взаємодії зі східними партнерами, зокрема Україною і Грузією.

У доповіді наголошується, що НАТО має залишатися відданою рішенням Бухарестського Саміту 2008 року і вивести на вищий рівень дискусію про майбутнє членство в Альянсі. Також НАТО повинна шукати можливості для розширення і зміцнення партнерства з Україною і Грузією, які прагнуть до членства і перебувають під постійним зовнішнім і внутрішнім тиском Росії.

"Ситуація в Україні повинна залишатися важливим пунктом порядку денного засідань Ради НАТО-Росія. Повернення до "business as usual" з РФ до зміни її поведінки неможливе. Ціна за подальшу російську агресію проти України повинна підвищуватися - санкції проти РФ повинні не тільки оновлюватися, але й посилюватися", - цитує основні положення доповіді Джапарова.

"Сподіваємося, що зазначені рекомендації знайдуть своє відображення у майбутній Стратегічній концепції НАТО", - уклала вона.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

Автор законопроєкту про демографічні податки його відкликає - нардеп Железняк

Структури ЄС прагнуть розпочати 25 червня переговори про вступ України до союзу - ЗМІ

Порошенко привіз техніку підрозділам ППО та військової авіації

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА