Одеський стадіон «Чорноморець» продали з 21-Ї спроби. Ціна впала на мільярд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Одеський стадіон «Чорноморець» продали з 21-Ї спроби. Ціна впала на мільярд

Фондовий ринок
1296
Відбувся аукціон з продажу стадіону «Чорноморець». Його продали з 21-ї спроби за 193 млн грн.
Про це повідомило одеське видання «Думська» з посиланням на інформацію Фонду гарантування вкладів фізосіб.
Майновий комплекс придбала неназвана іноземна компанія.
Торги відбулися 22 травня за голландською моделлю (зі зниженням ціни). Стартова ціна становила 139 млн 895 тис. грн. Це на 89 млн грн менше, ніж під час попередніх торгів, які невдало пройшли 13 травня.
Вперше стадіон спробували продати в травні минулого року за 1 млрд 139 млн грн. Лише 21-а спроба виявилася вдалою.
Крім футбольної арени, готелю, фітнес-центру, паркінгу та іншої нерухомості покупець отримає вимоги за 40 кредитними договорами, що залишилися від Імексбанку, збанкрутілого колишнього власника стадіону. В цих вимогах арена виступала заставним майном.
З 25 грудня 2014 року стадіон «Чорноморець» був єдиним забезпеченням за кредитами, які видав 41 компанії Імексбанк. Всі ці компанії пов’язані з колишнім нардепом Леонідом Клімовим. У НБУ вважають, що він зумів вивести з банку 8,3 млрд грн.
Правоохоронці взялися за переслідування колишніх власників збанкрутілих банків. Олега Бахматюка, екс-власника «VAB банку», оголосили в розшук наприкінці листопада. А на початку грудня – екс-власника банку «Фінанси і кредит» Костянтина Жеваго. Подібними переслідуваннями розраховують домогтися повернення грошей.
Як пізніше повідомила пресслужба ФГВФО, покупцем стала компанія ALLRISE CAPITAL INC. (Сполучені Штати Америки). Організатором торгів виступила компанія «Фьост Файненшіал Нетворк Юкрейн» (FFN), аукціон був проведений за голландською моделлю.
Фонд очікує підписання договору та перерахування коштів, що будуть спрямовані на задоволення вимог кредиторів АТ «ІМЕКСБАНК» та державі.
За матеріалами:
Думская.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас