09:51 08.05.2018

Росія прагне дестабілізувати Україну, повернути її в СРСР

2 хв читати
Росія прагне дестабілізувати Україну, повернути її в СРСР

Росія прагне дестабілізувати Україну і повернути Радянський Союз, переконаний президент України Петро Порошенко.

"Він (президент РФ Володимир Путін - ІФ) хоче повернути Радянський Союз. Він відповів в інтерв'ю на питання, що є найбільшою катастрофою 20 століття - не Друга світова війна, не Хіросіма, не Чорнобиль, а розпад СРСР. Це його мислення", - сказав П.Порошенко в інтерв'ю телеканалу CBS News на запитання, чого В.Путін прагне досягти в Україні і чи хоче слабкої країни на кордоні Росії, повідомила прес-служба глави держави у вівторок.

За словами П.Порошенка, російський президент прагне відвоювати Україну: "Так, відвоювати. І повернути СРСР або Російську імперію. Як вам зручніше".

Глава держави заявив, що Україна має підтверджені дані про перебування в окупованій частині Донбасу регулярних російських військ.

Відповідаючи на запитання, скільки зараз російських солдатів перебуває на сході України, президент зазначив: "Ми маємо підтверджені цифри, що в різні періоди їх кількість була від 10 тис. до 2,5 тис. - регулярних російських військ на окупованій території. Плюс вони мають майже 50 тис. військ так званих російських волонтерів, які були набрані через російську мобілізаційну систему і направлені туди. Однак вони роблять вигляд, що вони не солдати регулярної армії. Але вони - росіяни, вони - за національністю росіяни, вони - російські солдати. Вони використовують російську зброю та амуніцію. І це - росіяни".

Глава держави також зазначив, що, за даними української сторони, до 50% тих, хто зараз воює на Донбасі, є громадянами Росії.

"Росія хоче дестабілізувати Україну. Вони прагнуть дискредитувати досягнення Революції гідності, які ми мали останні чотири роки", - сказав П.Порошенко, відповідаючи на запитання навіщо Росія грає цю гру.

Він додав, що це звучить як "нова холодна війна". Однак, за словами президента, Україна зараз є "лінією фронту холодної війни". "Але ми маємо гарячу війну зараз", - наголосив президент.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чиновників Запорізької міськради, які фігурують у кримінальному провадженні про незаконне виділення землі, відсторонено від роботи

У Брюсселі обговорюють можливості розширення навчання військових для України - Боррель

Шмигаль про Олександра Мартиненка: Справжній журналіст, патріот, видатна людина

Україна й Португалія підписали угоду про гарантії безпеки, що передбачає EUR126 млн військової допомоги до кінця року

Застосування Україною західної зброї по цілях у РФ - питання компетенції держави-постачальника, заявив Боррель

Держкомтелерадіо внесло до переліку 448 російських книжок, зміст яких спрямований на ліквідацію незалежності України

Зеленський відвідав військову базу "Мелсбрук"

Олександр Мартиненко все життя присвятив українській журналістиці та сфері медіа - Верховна Рада

У ЄС немає консенсусу, чи потрібно проводити навчання українських військових на території України - Боррель

Знайдено останки ще одного загиблого в харківському "Епіцентрі" - жертв стало 18

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА