Huawei відкриє власний завод з виробництва чіпів без американських технологій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Huawei відкриє власний завод з виробництва чіпів без американських технологій

Фондовий ринок
488
Китайський IT-гігант Huawei планує відкрити власний завод із виробництва чіпів без використання американських технологій у Шанхаї. Так компанія має намір радикально вирішити проблему з поставками мікросхем для базових станцій 5G, що виникла через санкції США.
Про це пише The Bell з посиланням на Financial Times.
Керувати заводом буде партнер Huawei – дослідний центр Shanghai IC R&D.
Як розповіли джерела, знайомі з проектом, Huawei має намір наздогнати США в мікроелектроніці за 2 роки. Завод почне з лінії виробництва 45-нанометрових чіпів. Ця технологія застосовувалася провідними напівпровідниковими компаніями 15 років тому.
До кінця 2021 року Huawei планує випускати 28-нм мікросхеми, розраховані на смарт-телевізори і пристрої інтернету речей, а до кінця 2022 року – 20-нм мікросхеми для телекомунікаційного обладнання з підтримкою 5G.
Амбітні плани компанії припускають перехід на використання виключно китайського обладнання у виробничому процесі. Зараз складне і дуже дороге обладнання для нанометрової фотолітографії виробляють переважно американські компанії.
Експерти відзначили, що нова виробнича лінія не зможе використовуватися в чіпсетах для смартфонів, оскільки вони потребують більш передових технологій.
Днями Bloomberg дізнався, що китайська Huawei, яка знаходиться під санкціями США, планомірно готувалася до їх посилення і місяцями збирала запас критично важливих 5G-чіпів, щоб гарантувати постачання обладнання китайським телекомунікаційним операторам мінімум весь 2021 рік.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас