Міжбанк: 4 основні чинники відповідатимуть за настрої учасників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: 4 основні чинники відповідатимуть за настрої учасників

Валюта
508
У середу на валютному ринку чотири основні чинники впливатимуть на поведінку і настрій учасників торгів.
1. Розрахунки за вчорашнім аукціоном Мінфіну з розміщення ОВДП. Чиновники продали облігацій на 10,1 млрд гривень, у тому числі валютних на $189,8 млн і гривневих – майже на 4,88 млрд гривень. Сьогодні покупці повинні перерахувати до бюджету цю суму, що позначиться на стані як ресурсного, так і опосередковано валютного ринків;
2. Господарська діяльність підприємств. Незважаючи на сезон літніх відпусток, клієнти повинні забезпечувати свою поточну діяльність, оплачувати сировину і матеріали, а також на них скоро чекають авансові розрахунки з персоналом за першу половину серпня і бюджетні платежі. Дефіцит гривні у компаній-експортерів на тлі котирувань міжбанку, що поступово знижуються, стимулює активний продаж ними валютної виручки для фінансування своїх поточних гривневих витрат;
3. Поведінка нерезидентів і великих гравців ринку. Іноземці продовжують виходити з українських гривневих облігацій і поступово викуповують на міжбанку необхідні їм обсяги валюти, але продовжать це робити невеликими траншами, щоб “не підривати” котирування протягом дня. А малооб’ємний літній міжбанк призводить до того, що будь-які виходи великих клієнтів з купівлею/продажем валюти від $10-15 млн здатний повністю змінювати курсовий тренд на торгах. У середу міжбанк залишиться повністю залежний від курсових завдань великих клієнтів.
4. Поведінка спекулянтів, інтервенції НБУ і стан готівкового ринку.
Спекулянти продовжать заробляти в основному у форматі “в дві сторони” і за рахунок різниці готівкового і безготівкового курсів, але при виході на торги великих гравців будуть намагатися розгойдати котирування протягом сесії.
Нацбанк виходив на торги в понеділок-вівторок з купівлею невеликих обсягів надлишку долара і цим підтримував його курс від більш серйозного просідання з метою в 27,50 гривень за долар. НБУ і сьогодні при сприятливій ситуації постарається поповнити резерви, що буде стримувати тиск на курс.
Готівковий ринок залишиться заручником поведінки міжбанку і свої цінники буде виставляти, озираючись на котирування безготівкової валюти. Своєї гри “на підвищення” або “на пониження” зараз власники обмінок вести не будуть, а продовжать працювати у форматі “з обороту” зі спредом між купівлею і продажем по долару в 15-20 копійок і по євро – в 20-30 копійок.
З урахуванням всіх вищеописаних факторів ми прогнозуємо обсяг операцій на міжбанку в середу в межах до $220 млн при здійсненні до 610-650 угод.
Курси міжбанку, за нашим прогнозом на 12 серпня, будуть перебувати в межах: долар – коридор 27,48 – 27,75 гривень, євро – коридор 32,10 – 32,66 гривень.
Курс долара на міжбанку – графік:
Середні курси валют на міжбанку після відкриття ринку:
Долар США – 27,58 / 27,60
Євро – 32,49 / 32,52
Російський рубль – 0,3773 / 0,3777
🎬 Дізнавайтеся першими про валютні коливання на YouTube-каналі Finance.ua
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас