Міжбанк: акценти поведінки клієнтів змістяться — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: акценти поведінки клієнтів змістяться

Валюта
1241
У четвер на валютному ринку акценти поведінки клієнтів змістяться, що призведе до збільшення активності операцій на міжбанку і періодичної зміни курсового тренду.
На перше місце у бізнесу зараз виходить необхідність сплати податків (до кінця цього тижня). Це змусить експортерів активніше продавати валюту для закриття своїх гривневих розрахунків з державою, а у імпортерів скоротить можливості щодо її купівлі. Загалом, період бюджетних платежів завжди грає на користь зміцнення нацвалюти.
Фактор нерезидентних операцій з купівлі/продажу ОВДП на вторинному ринку дещо знизиться, позаяк після зарахування клієнтам майже 3 млрд гривень від погашення річних облігацій – дозволить іноземцям лише в невеликих обсягах продавати валюту для цих угод, а в основному використовувати наявну вже у них гривню. Це знизить їх інтерес до валютного міжбанку і перестане бути союзником для гривні сьогодні і завтра.
Фактично “погоду” на торгах сьогодні будуть робити співвідношення попиту і пропозиції по валюті в моменти виходу на міжбанк окремих великих гравців.
При вдалому збігу обставин у Нацбанку буде шанс поповнити резерви принаймні на “чергові” 30 млн доларів щодня в четвер і в п’ятницю в моменти виходу на торги великих продавців долара. Використовувати регулятор буде Matching.
Ми очікуємо на сьогодні коридор по долару в межах 24,55-24,85 гривень з періодичною зміною тренду по курсу при виході на торги великих місцевих клієнтів для фінансування своїх бюджетних платежів і ведення господарської діяльності. За нашими розрахунками, обсяг операцій буде в межах до $200 млн при укладенні до 400-450 угод.
Курс долара на Міжбанку – графік:
Середні курси валют на Міжбанку після відкриття ринку:
долар США – 24,74 / 24,78
євро – 27,33 / 27,37
російський рубль – 0,3847 / 0,3858
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас