13:40 12.11.2019

Сергій Рудик склав присягу народного депутата

2 хв читати
Сергій Рудик склав присягу народного депутата

Сергій Рудик склав присягу народного депутата України.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", Рудик, який став переможцем на мажоритарному виборчому окрузі №198 (Черкаська обл.) на позачергових парламентських виборах 21 липня, склав присягу нардепа на пленарному засіданні парламенту у вівторок.

Як повідомлялося, ЦВК визнала обраним в окрузі №198 (центр - м. Сміла) Рудика 5 серпня.

Верховний Суд 12 серпня визнав протиправним і скасував протокол ЦВК про результати виборів в окрузі. Крім того, було визнано протиправними дії ЦВК, і комісію зобов'язали продовжити встановлювати результати виборів в окрузі з урахуванням постанов Шостого апеляційного адміністративного суду від 7 серпня і 10 серпня.

Водночас у ЦВК зазначили, що постановою Великої палати Верховного Суду від 17 серпня рішення Верховного Суду від 12 серпня в частині визнання протиправними дій ЦВК зі встановлення результатів виборів в окрузі №198 було скасовано з ухваленням нового рішення, яким у задоволенні цієї позовної вимоги відмовлено.

14 серпня кандидат від "Слуги народу" в окрузі №198 Наталія Д’яченко звернулася до Шостого апеляційного адмінсуду з позовом про скасування реєстрації кандидата Рудика народним депутатом. 21 серпня ЦВК встановила результати виборів в окрузі №198, визнавши обраним самовисуванця Рудика. 25 серпня Верховний Суд скасував протокол ЦВК про результати виборів в окрузі №198 за позовом кандидата від "Слуги народу".

25 серпня Верховний Суд України у складі Касаційного адміністративного суду скасував протокол ЦВК України про результати виборів в окрузі №198 Черкаської області, який визнавав обраним народним депутатом самовисуванця Сергія Рудика.

28 жовтня ЦВК розпочала повторний перерахунок голосів виборців 21-ї виборчої дільниці на одномандатному виборчому окрузі №198 у Черкаській області (центр - м. Сміла), виконуючи судове рішення.

30 жовтня ЦВК звернулася до Національної поліції України для проведення перевірки обставин порушення законодавства України про вибори в одномандатному виборчому окрузі №198 у Черкаській області.

5 листопада ЦВК остаточно встановила результати позачергових виборів народних депутатів у мажоритарному окрузі №198, визнавши обраним самовисуванця Рудика.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко везе на фронт 2 тисячі денних та нічних FPV-дронів і "Мавіків"

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

Автор законопроєкту про демографічні податки його відкликає - нардеп Железняк

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА