Нацбанк назвав банки, які невдовзі підключаться до BankID — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацбанк назвав банки, які невдовзі підключаться до BankID

Казна та Політика
1201
До кінця 2020 року вся перша десятка банків підключиться до системи BankID НБУ.
Про такі плани банків повідомив заступник голови Нацбанку Олексій Шабан під час круглого столу, проведеного онлайн «Фінансовим клубом».
«Ми плануємо, що до кінця цього року перша десятка банків буде учасниками системи BankID. Ми дивимося на банки як на абонентів-ідентифікаторів, які проводять ідентифікацію клієнтів і готові віддавати іншим учасникам системи ідентифікаційні дані клієнтів», – розповів топ-менеджер НБУ.
При цьому Олексій Шабан уточнив, що передача даних здійснюється тільки за ініціативи і за згодою власників даних – фізичних осіб.
На поточний момент з десяти найбільших банків підключили BankID лише половина: ПриватБанк, Ощадбанк, Альфа-Банк, ПУМБ, ОТП Банк.
У презентації НБУ зазначено, що серед банків, які перебувають на різних етапах підключення та інтеграції з системою BankID, є Райффайзен Банк Аваль і Укрсиббанк.
Ці установи входять до топ-10 банків за активами, як і Укрексімбанк, Укргазбанк і Ощадбанк.
Усього зараз готуються до підключення 10 банків, серед яких також в презентації НБУ згадані Правекс Банк, Айбокс Банк і Оксі Банк.
Наразі в системі BankID НБУ беруть участь 46 установ: 21 банк і 25 установ, які надають послуги, отримуючи від банків ідентифікаційні дані (з них 11 некомерційних абонентів і 14 комерційних).
21 банк – це менше третини від діючих 74 банків. «Але на ці банки припадає 87% власників платіжних карток», – підкреслив Олексій Шабан.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас