У 2019 році Європа витратить більш ніж 800 млн доларів на блокчейн-технології — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У 2019 році Європа витратить більш ніж 800 млн доларів на блокчейн-технології

Фінтех і Картки
240
Розвиток європейського ринку блокчейн-рішень починався досить повільно, але тепер регіон став одним із лідерів за темпами зростання інвестицій в блокчейн-технології.
Про це повідомляють аналітики IDC.
За прогнозом експертів, витрати на блокчейн в Європі в 2019 році перевищать 800 млн доларів, з яких на західноєвропейські країни припаде 83%, а внесок Центральної та Східної Європи складе 17%.
Також очікується, що з 2018 по 2022 роки обсяг розглянутого ринку в грошах буде в середньому збільшуватися на 73,2%. В результаті до кінця періоду витрати на блокчейн в Європі досягнуть 3,6 млрд доларів.
Коментуючи прогноз, старший аналітик IDC Карла Ла Кроче (Carla La Croce) зазначила, що головним драйвером зростання витрат на блокчейн будуть ІТ-послуги, включаючи консалтинг і аутсорсинг, послуги з розгортання та підтримки, а також навчання та підготовка персоналу.
Серед галузей лідером за витратами на блокчейн-рішення в Європі буде банківський і фінансовий сектор. Очікується, що в 2019 році на його частку припаде третина всіх витрат.
Найдинамічнішим сектором в плані витрат на блокчейн буде страхування. За оцінками IDC, показник CAGR з 2018 по 2022 роки тут повинен скласти 81,3%.
Блокчейн-технології поступово впроваджуються і в інших галузях, включаючи промислове виробництво, роздрібну, оптову торгівлю і транспорт.
Також в IDC відзначають конкурентну боротьбу між хмарними гігантами за право розміщувати, управляти і обслуговувати блокчейн-екосистеми. Серед ключових гравців аналітики назвали такі компанії, як IBM, Microsoft, Amazon, Oracle, Google, SAP, Alibaba і Huawei.
За матеріалами:
internetua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас