15:46 03.08.2018

У посольствах США та ЄС засудили напад на радницю мера Херсона Гандзюк, сподіваються на ретельне розслідування

2 хв читати

Ретельне розслідування нападу на в.о. управляючого справами виконкому Херсонської міськради, радника мера Херсона, активістку Катерину Гандзюк допоможе притягнути винного до відповідальності, сподіваються в посольстві США в Україні.

"Ми засуджуємо напад з кислотою на громадську активістку і радника мера Херсона Катерину Гандзюк. Дуже сподіваємося на ретельне розслідування, у результаті якого нападника буде притягнуто до відповідальності", - йдеться в повідомленні посольства, оприлюдненому в Twitter у п'ятницю.

Через деякий час в дипломатичному представництві Європейського Союзу в Україні ретвітнули повідомлення американських колег і висловили йому підтримку.

"Ми повністю підтримуємо позицію посольства США в Україні", - написали в представництві ЄС в Україні.

Як повідомлялося, 31 липня вранці в Херсоні невідомий облив кислотою співробітницю міськради К.Гандзюк.

Правоохоронці встановили, що приблизно о 08:30 жінка вийшла з під'їзду, водночас з кущів їй назустріч вийшов невідомий чоловік років 20-25, який тримав у руках пляшку з рідиною. Невідомий вилив кислоту в обличчя жінки, після чого втік. Постраждалу з опіками доправили до лікарні.

Спочатку кваліфікація в кримінальному провадженні була "хуліганство", потім правоохоронці перекваліфікували як "заподіяння тяжких тілесних ушкоджень", а згодом, після підтвердження того, що К.Гандзюк облили концентрованою сірчаною кислотою, кваліфікацію було змінено на замах на "вбивство з особливою жорстокістю".

1 серпня К.Гандзюк літаком транспортували з Херсона до однієї з київських лікарень.

Поліція надала їй охорону в лікувальному закладі, в якому постраждала перебуває.

Перший заступник голови Нацполіції України В'ячеслав Аброськін повідомив, що К.Гандзюк погодилася співпрацювати зі слідством, зокрема - надати відому їй інформацію, яка допоможе розкрити цей злочин.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА