Міжбанк: долар буде прагнути вище 27 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: долар буде прагнути вище 27

Валюта
2435
Середа буде досить активною на валютному ринку і за нашими прогнозами обсяги операцій на міжбанку будуть в межах до $240 млн при здійсненні до 510-630 угод.
На ситуацію на торгах і поведінку учасників ринку впливатимуть такі фактори:
1) Продовження основних виплат відшкодувань ПДВ експортерам. Це працює проти нацвалюти, позаяк знижує їх інтерес до продажу валютної виручки. Вони вважають за краще витрачати спочатку гривню, отриману від держави, а лише потім – продавати валюту;
2) Розрахунки по аукціону Мінфіну України з розміщення ОВДП. Чиновники не змогли цього разу активно розпродати гривневі облігації (продано всього паперів на 1,036 млрд гривень). Такі обсяги особливо не посилять дефіцит гривневої ліквідності у банків і не простимулюють розпродажів валюти іноземними інвесторами. Більше того – за останні дні портфель нерезидентів знову знизився, а гривня від цих операцій частково пішла на купівлю валюти і фіксацію прибутку іноземцями. Якщо врахувати майбутні до кінця тижня погашення ОВДП – особливого позитиву для курсу гривні це не дає;
3) Попереду – закінчення місяця. Клієнти закривають звітний період, що додає статистики щодо валютних операцій на міжбанку.
Як і у вівторок – ринок буде повністю залежний від курсових завдань і поведінки великих гравців. А спекулянти постараються попрацювати не тільки в форматі «в дві сторони», а й намагатимуться розхитати котирування протягом дня. Крім цього, різниця між готівковим і безготівковим курсами знову дозволяє їм пограти на переливах валюти з одного сегменту ринку на інший.
НБУ намагатиметься хоча б сьогодні вийти на торги і викупити як мінімум стандартні $20 млн. Тим більше, що ні в понеділок, ні у вівторок – у нього такої можливості не було, а завдання щодо поповнення ЗВР з регулятора ніхто не знімав. В цілому – більшість чинників сьогодні працює проти нацвалюти і курс долара явно буде прагнути вище 27 гривень.
За нашими прогнозами, в середу коридор по долару на міжбанку буде в межах 26,95-27,15 гривень.
Курс долара на Міжбанку – графік:
Середні курси валют на Міжбанку після відкриття ринку:
долар США – 26,92 / 26,94
євро – 29,55 / 29,58
російський рубль – 0,3800 / 0,3805
🎬 Дізнавайтеся першими про валютні коливання на YouTube-каналі Finance.ua
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас