09:15 17.06.2018

Кіберполіція викрила мережу фейкових веб-обмінників

1 хв читати
Кіберполіція викрила мережу фейкових веб-обмінників

Кіберполіція викрила групу онлайн-шахраїв, які створили мережу фейкових веб-обмінників з конвертації криптовалюти, за допомогою яких обманювали громадян, бажаючих провести операції з криптовалюти, повідомила прес-служба Національної поліції України.

"Злочинна група складалася з чотирьох осіб. Зловмисники, володіючи спеціальними знаннями і навичками в області програмування, створили власну CMS-систему управління контентом сайтів-обмінників. Створені веб-ресурси імітували легальну діяльність веб-обмінників з різноспрямованої конвертації криптовалюти і отримували фіктивні позитивні рейтингові відгуки", - йдеться в повідомленні.

Як відзначили в поліції, жертви переводили гроші на електронні гаманці, зареєстровані на підроблені документи іноземних громадян. Після зарахування коштів, шахраї припиняли роботу веб-обмінника і замість цього відкривали новий.

Правоохоронці провели санкціоновані обшуки за місцем проживання фігурантів та вилучили комп'ютерну техніку, флеш-накопичувачі, банківські картки та мобільні телефони, які використовували шахраї.

Поліцейські відкрили кримінальне провадження за ч.3 ст.190 (шахрайство) КК України і встановили осіб, причетних до даного злочину. Ними виявилися жителі міста Дніпра від 20 до 26 років.

Наразі всім трьом учасникам злочинної групи оголосили про підозру у вчиненні шести епізодів шахрайської діяльності. Вилучену техніку направили на експертизу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Єрмак обговорив із президентом Всесвітньої боксерської ради підтримку Саміту миру

Сирський обговорив із генералом Брауном нагальні потреби ЗСУ

Кількість загиблих унаслідок удару по Харкову зросла до 5 осіб - ОВА

Сили оборони України атакували поромну переправу і нафтовий термінал у Краснодарському краї РФ - Генштаб ЗСУ

Надання дозволу на демонтаж радянської символіки з мосту Патона в компетенції департаменту охорони культспадщини КМДА - Мінкультури

Унаслідок ранкової атаки в Голосіївському районі Києва знищено трансформатор - ДТЕК

У Харкові під завалами перебувають ще 4 людини - Синєгубов

У Херсоні в результаті ранкового обстрілу постраждала жінка, пошкоджено інфраструктуру

Кількість загиблих у Харкові після ракетного удару збільшилася до чотирьох осіб

Кабмін схвалив державну стратегію у сфері зміни клімату

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА