Прем'єр не згоден, що ціни на електроенергію в Україні одні з найвищих у Європі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прем'єр не згоден, що ціни на електроенергію в Україні одні з найвищих у Європі

Енергетика
3086
Прем’єр-міністр Денис Шмигаль не згоден з тим, що ціни на електроенергію для українських промислових споживачів є одними з найвищих в Європі. На його думку, вони, навпаки, є одними з найнижчих.
Про це Шмигаль заявив під час великої онлайн-розмови «Україна і світ в 2021 році».
«Я користуюсь даними Євростату. Це дуже незалежне джерело. Кожен квартал вони публікують кінцеву вартість електроенергії для споживачів — приватних і промислових. Для промислових споживачів Україна знаходиться на третьому-четвертому місці знизу з 38 країн європейського континенту. Для побутових споживачів ми завжди знаходимося на останньому місці», — сказав очільник уряду.
Він додав, що потрібно звертати увагу на те, які дані порівнюють: ціни виробників чи ціни для кінцевих споживачів.
«Євростат говорить про те, що в нас одна з найнижчих цін. Дешевше в Грузії і Росії. Ми знаходимося на 3−4−5 місцях залежно від кварталу», — заявив Шмигаль.
Звіти Європейської комісії про ситуацію на європейських енергоринках свідчать, що середня ціна на електроенергію в Україні на ринку на добу вперед майже вдвічі вища, ніж у середньому в ЄС. За даними ЄК, у другому кварталі 2020 року найвищі ціни на електроенергію в Європі спостерігалися в торговельній зоні Бурштинський енергоострів (50,4 євро/МВт-год), у польській енергосистемі (40,1 євро/МВт-год) і в Об’єднаній енергетичній системі України (ОЕС, 40 євро/МВт-год).
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас