19:12 26.03.2020

Країни G20 кидають більше ніж $5 трлн на боротьбу з коронавірусом, обіцяють координувати заходи

2 хв читати
Країни G20 кидають більше ніж $5 трлн на боротьбу з коронавірусом, обіцяють координувати заходи

Країни G20 мають намір координувати заходи в економічній сфері, які впроваджуються для боротьби з наслідками пандемії коронавірусу.

У комюніке за підсумками саміту, який відбувся в онлайн-форматі, зазначено, що країни G20 мають намір "робити все можливе і використовувати всі доступні інструменти політики, щоб мінімізувати економічний і соціальний збиток від пандемії, відновити глобальне зростання, підтримати стабільність ринку".

Наразі країни "двадцятки" вживають "негайних і рішучих" заходів підтримки економіки, зазначено в документі.

"Ми вкладаємо більше ніж $5 трлн у світову економіку в рамках цілеспрямованої фіскальної політики, економічних заходів і гарантійних схем для протидії соціальним, економічним і фінансовим наслідкам пандемії", - йдеться в комюніке.

Лідери G20 попросили голів Центробанків і міністерств фінансів своїх країн "на регулярній основі" координувати розробку плану дій G20 щодо подолання наслідків пандемії Covid-19.

Країни-учасниці "двадцятки" мають намір продовжувати вживати рішучих і масштабних заходів податково-бюджетного стимулювання. Колективні дії держав підвищать їх результативність, забезпечать узгодженість і приведуть до взаємопосилювального ефекту, впевнені G20.

"Реагування такого масштабу й охоплення сприятиме оздоровленню світової економіки і закладе міцну основу для збереження робочих місць і відновлення економічного зростання", - йдеться в заяві.

Лідери G20 також висловили підтримку заходам, яких вживають центральні банки країн для підтримки обсягів кредитування домашніх господарств і підприємств, сприяння фінансовій стабільності та підвищення ліквідності світових ринків. "Ми схвалюємо те, що відбувається розширення своп-ліній нашими центральними банками. Ми також підтримуємо регуляторні та наглядові заходи, вжиті для продовження підтримки економіки фінансовою системою, і схвалюємо оголошення Ради з фінансової стабільності (РФС) про координацію цих заходів", - наголошується в комюніке.

Лідери G20 також схвалили заходи, вжиті МВФ і Світовим банком для підтримки нужденних країн, і попросили регулярно інформувати "двадцятку" про наслідки пандемії, заходи реагування і рекомендації щодо заходів політики.

"Ми продовжимо реагувати на ризики боргової вразливості в країнах із низьким доходом, які спричинені пандемією. Ми також звертаємося з проханням до Міжнародної організації праці (МОП) та Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) відстежувати ситуацію з впливом пандемії на зайнятість", - ідеться в комюніке.

Саміт G20 вперше в історії відбувався у форматі відеоконференції. З ініціативою проведення зустрічі в такому форматі виступила головуюча в G20 цього року Саудівська Аравія. На зустрічі також обговорювали питання боротьби з пандемією коронавірусу і її впливом на світову економіку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На полях Азійського саміту Зеленський обговорив із міністром оборони США посилення української ППО та коаліцію F-16

У Миколаївській області вночі збито 11 "шахедів", через падіння уламків горіли склади промпідприємства

Війська РФ протягом доби завдали понад 380 ударів по Запорізькій області

Силами ППО вночі знищено 24 із 25 "шахедів", які атакували Україну

Війна з Китаєм не є неминучою, незважаючи на зростаючу напруженість в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні - глава Пентагону

У Чорному морі перебувають три кораблі РФ, зокрема один носій "Калібрів"

Міністр оборони Китаю заявляє про відсутність поставок зброї Росії

Сили оборони за добу ліквідували 1080 окупантів

Китайський безекіпажний космічний корабель приземлився на зворотному боці Місяця для історичної місії

У Німеччині хакери атакували партію ХДС, триває розслідування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА